Månadens Unga Ledare för december/januari

Den Unga Ledare som hedras i december och januari är en kille som har en stor påverkan på vår klubb. Han är en av de som tränar mest och han ställer alltid upp när det är dags för olika evenemang. Han återfinns i de flesta sammanhang och alltid med ett glatt humör. Man kan hitta honom på de yngstas träning men även på träningar med B-laget. Han har också gjort sina första träningar med elitlaget denna säsong och han är nog den som besöker Slätten på sommaren mest av alla. Personen jag pratar om är självklart ingen annan än Filip Bratic. Filip är en av de Unga Ledare som har störst ansvar då han tillsammans med några andra duktiga Unga Ledare håller i en egen grupp, han håller i Skolvolleyn på måndagar i Habo för åk 1-3. Filip utses till Månadens Unga Ledare med följande motivering: ”För att med ett fantastiskt engagemang alltid hitta sätt att höja personer i sin omgivning, oavsett ålder. Få personer lyckas så bra med att smitta andra med sitt oerhörda volleybollintresse. Denna klubb vore inte detsamma utan Filip Bratic!”

Jag passade som vanligt på att ställa några frågor till Filip i samband med utmärkelsen:

Vad är roligast med att vara Unga Ledare?

Det är att få vara en förbild! Att få lära barnen det man själv fått lära sig. Det är superkul att få se barnens glädje när man spelar med dem.

Vad är den största utmaningen med att vara Ung Ledare?

Det svåraste är att hålla koll på alla kids samtidigt. Att vara med på allt som händer på en träning samtidigt.

Skulle du vilja coacha ett lag på en turnering?

Ja det hade varit väldigt kul. Exempelvis hade det varit väldigt kul att följa med till  Mikasa Challenge i vår och hålla i ett eget lag. Jag tror barnen hade tyckt det var kul med en lite yngre kille som coach.

Hur är det att hålla i en egen träningsgrupp som du gör med skolvolleyn?

Det är kul att bestämma hur träningen ska se ut och vilket upplägg man ska ha. Barnen verkar tycka att träningarna är roliga med vilket gör att man blir extra motiverad att vara med.

Hur är det att samarbeta med de andra Unga Ledare?

Samarbetet fungerar bra, skönt att ha någon att prata ihop sig med. Det kan dock vara svårt att hinna prata ihop sig innan ibland men det brukar lösa sig.

Är det som du trodde att ha en egen grupp?

Nej inte direkt. Jag trodde faktiskt att det skulle vara lite svårare, att det skulle vara kaos och oordning hela tiden. Men det har faktiskt gått väldigt bra!

Vi vill tacka Filip för allt gott han gör i klubben, han är en väldigt värdig vinnare! Två av Filips adepter gjorde till och med en sång och dans till hans ära, den kan ni se på Habo Wolleys Facebooksida!

skrivet av

Jens Persson