Månadens Unga Ledare

Unga Ledare” är ett nytt projekt inom Habo Wolley som går ut på att ungdomarna får möjlighet att vara hjälpledare i yngre grupper. Detta sjösattes i början av september och det har verkligen varit en succé. Varje månad utses en ”Månadens unga ledare”. Utmärkelsen ges till den person som under månaden varit extra duktig som ledare.

Med motiveringen ”För att han under unga ledares första månad varit en fantastisk förebild för de yngre och tagit extra intresse i hur de ska lyckas. Att på ett naturligt och moget sätt hjälpt och uppmuntrat alla som varit i hans närhet.” så går denna septembers utmärkelse till Alexander Snäll.

Vi hade ett par frågor att ställa till Alexander efter han fått reda på att han blivit utvald.

Vad är roligast med att vara Ung Ledare?
Att hjälpa dem små, sa att de kan lyckas. Träffa nya personer och lära sig deras namn. Att bli igenkänd av barn som hejar på en i skolan osv är också en härlig känsla.

20141007_180104

Alexander på bild med Alma och Anna

Vad är den största utmaningen med att vara Unga Ledare?
Att tänka på hur man ska bete sig med de små för att nå dem och hjälpa dem på bästa sätt. (vi som är ledare för de unga ledarna tycker att detta är något som Alexander redan gör väldigt bra)

Hur har det påverkat ditt volleybollintresse?
Det har växt, man börjar tänka på varför man själv gör vissa saker på plan och på träning.

Vem vill du tacka för denna utmärkelse?
Jens, Isak och självklart alla de små i Habo Wolleys 05-06-grupp.

Vi ställde även fyra snabba frågor till Alexander:
Sommar eller Vinter?
Sommar
Chips eller Godis?
Godis
Matte eller Svenska?
Matte
Födelsedag eller Julafton?
Födelsedag

Alexander har fått ta emot pokalen som är ett vandringspris, man får vakta pokalen under en månad och sen ge den vidare till den person som blir utsedd nästa månad. Alla som blir utsedda får sitt namn på pokalen. Om knappt en månad vet vi vem det blir.