Många förändringar i damlaget till nästa säsong

Mycket nytt sker i Habo Wolleys damlag till nästa säsong, både på spelar- och tränarfronten. Ett generationsskifte sker bland spelarna samtidigt som en ny huvudtränare kliver in och tar över.

Till nästa säsong är det många av de äldre spelarna som utgjort stommen i truppen under de senaste åren som beger sig ut på andra äventyr i form av studier, jobb eller spel i Elitserien. Därför kommer ett generationsskifte ske i damlaget där många yngre spelare tar steget upp till seniornivån. Lyckligtvis har vi en blomstrande ungdomsverksamhet på flicksidan med ett stort utbud talangfulla spelare att plocka från.

Med detta generationsskifte kommer även organisationen kring damlaget att genomgå förändringar. Efter tre år som huvudtränare kommer Wille Lind inta en mer organisatorisk roll i damlaget. Denna uppgift kommer skötas tillsammans med Birgitta Karlsson som jobbat ”bakom kulisserna” i damlaget under många år. Som ersättare på huvudtränarposten kliver Cili Blomgren in efter att ha varit en uppskattad hjälptränare i damlaget under ett par år. Volleybollinsatta förstår säkert att Cili besitter en del kunskap inom volleyboll – familjen Blomgren är nämligen definitionen av en ”volleybollfamilj” med Sollentuna som hemvist. Förutom att ha varit med som hjälptränare i damlaget har Cili tidigare erfarenhet som ungdomstränare i Sollentuna, bland annat för sina bröder Staffan och Peter under deras uppväxtår. Till nästa säsong behåller vi även Malin Rumin, Kenny Wigartsson och Marcus Tjärnqvist som kommer stötta Cili och höja standarden på träningarna. Med detta team som engagerar sig kring damlaget kommer vi skapa goda förutsättningar för detta till mångt och mycket nya unga damlag som med tid och vilja kan ta sig väldigt långt!

Cili Blomgren, ny huvudtränare för Habo Wolleys damlag. Foto: Tobbe Gemhed

Willes kommentarer om att släppa huvudtränarrollen efter tre år och gå in i en ny roll:

”Det har varit väldigt givande att ansvara för klubbens damlag och se så många individer utvecklas under denna period. Vi försöker ständigt utveckla organisationen kring damsidan och involvera så många som möjligt i den. Därför ser jag det som ett stort framsteg att vi lyckats knyta till oss Cili som huvudtränare samtidigt som jag blir kvar kring organisationen så att teamet utökas. Det är en bra grupp som arbetar kring damlaget vilket gör mitt jobb mycket roligare. I min nya roll ska jag försöka göra Cilis uppdrag så smidigt som möjligt så att hon kan lägga allt sitt fokus på att coacha laget, samtidigt som jag ämnar skapa en så god miljö som möjligt för spelarna.”

Cilis tankar om att ta över damlaget:

”Jag ser mycket fram emot att få chansen att jobba med ett så ungt damlag. Att få följa spelare som tar klivet från ungdomsspel till seniorspel är en av anledningarna till att jag drivs till att vara tränare. Ett yngre lag saknar givetvis erfarenhet inom bland annat spelförståelse och taktik, vilket är något som ofta kommer med åren. Min erfarenhet från när jag tidigare jobbat med unga lag har varit att det funnits mycket engagemang, intresse och en stor vilja att lära sig. Jag har haft turen att ha fått lite inblick i damlagets verksamhet under de senaste åren. Utifrån det jag känner till kring spelarna och verksamheten, inklusive den viktiga staben som arbetar kring laget, ser jag med väldigt positiva ögon på kommande säsong. Med detta kan vi komma väldigt långt tillsammans!”