Mars Unga Ledare

Nu börjar vi närma oss slutet av denna säsong och det innebär att det är dags att kora säsongens sista Månadens Unga Ledare.

Det är Sofia Larsson som utses denna gång och det gäller mars månad. Sofia valdes med följande motivering: ”För att med ett grymt engagemang och en underbar inställning till alla situationer alltid vara där för alla. Hon lyckas möta alla barn med ett leende och är mycket omtyckt av såväl barn som ledarkollegor

Precis som vanligt gjorde vi en snabb intervju med den utvalda:

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en Ung Ledare?

  • Att man är förstående och har tålamod. Att skämta och ha kul med barnen är också viktigt. Är man aktiv och pratar mycket med dem så blir allt enklare och roligare så det är också bra om man gör.

Om du jämför de första veckorna med de sista som Ung Ledare, vad är den största skillnaden mellan då och nu?

  • Kontakten med barnen! Relationen till dem är mycket bättre nu när man känner dem. I början kände man ju ingen men nu känner man massor. Alla möten har blivit enklare, mycket enklare att prata med dem.

Du ska med och coacha ett lag i Mikasa Challenge, hur tror du det kommer kännas att stå vid sidan och coacha istället för spela som du brukar göra?

  • Det känns bra, kul att få ta mer ansvar! Det kommer säkert bli en utmaning, det är aldrig enkelt att vara Unga Ledare men inte heller svårt. Det har varit ett väldigt roligt år!

Här har vi Sofias fyra snabba frågor:

Läxor vs Oförberett prov
Läxor

Städa vs Rensa ogräs
Städa

Tigersprång vs Stoppblock
Tigersprång

Julkalender vs Sommarlovsmorgon
Julkalender


 

Projektet Unga Ledare har från början till ”slut” denna säsong fungerat väldigt bra. Det har gjort mycket för våra barngrupper och det har också gjort väldigt mycket för dem som varit Unga Ledare. Målet är inte enbart att de ska utvecklas som ledare, utan även som spelare samt människor. Vi laddar redan inför nästa år då konceptet definitivt kommer fortsätta och utvecklas. Vi kommer utvärdera året och ta del av de Unga Ledarnas egna tankar för att förhoppningsvis kunna göra nästa år ännu bättre.

Sofia och alla hennes kollegor som varit Unga Ledare under säsongens som gått har gjort ett fantastiskt arbete och hjälpt till att höja Habo Wolleys verksamhet till en helt ny nivå. Vi kommer ha en avslutning för alla Unga Ledare den 26 april som tack för allt fint arbete.