Martin Andersson – vinnare av serveligan!

Samtidigt som slutspelet är i full gång är nu årets spelare inom Svensk Volleyboll utsedda. Habo Wolleys passare Martin ”Lillis” Andersson gjorde hela 37 serveess i årets Elitserie och vann i och med detta serveligan. Se all statistik här!

 

Utmärkelserna Årets bästa spelare och Årets Rookie har tagits fram genom nomineringar av elitserielagen, där coacher och klubbar har gjort sina val. Svedala, som gör sin bästa elitseriesäsong någonsin har årets bästa spelare, och på herrsidan är det Erik Knutsson från topplaget Linköping som är coachernas val.

Årets spelare

Damer: Kristin Carpenter, Svedala

Trots sin ringa längd är hon med sin atletiska förmåga ett ständigt hot för motståndarlaget. Med sin stundtals spektakulära spelstil så är hon också en publikfavorit. Lägger man sedan till en mycket bra serve och god spelförståelse så får man Elitseriens bästa spelare.

Herrar: Erik Knutsson – Linköpings VC

Han är en trygg lagkapten som alltid presterar och gör sitt yttersta oavsett om det gäller Linköpings VC, landslaget eller högskolestudierna. Han har starkt bidragit till Linköpings framgångar på och utanför planen under säsongen.

Årets Rookie:
Jonna Wasserfaller – Hylte/Halmstad

Hon har gjort en häftig resa under säsongen, och tagit ett stort kliv i sin utveckling. Trots en axelskada i inledningen av säsongen har hon gått från klarhet till klarhet och blivit en av Elitseriens allra bästa centrar. Den starka utvecklingskurvan har även bidragit till att hon är uttagen till träningstruppen i landslaget.

Jens Ahremark – Hylte/Halmstad

Har under sin första säsong i Elitserien efter avslutad utbildning på Riksidrottsgymnasiet fått ta ett stort ansvar att axla manteln efter de centrar som slutat i Hylte/Halmstad. Han är en spelare som gör sitt jobb i det tysta och hans utvecklingskurva har gått stadigt uppåt. Styrkan är hans hoppkapacitet och det blockeringsspel han visat upp under säsongen.

Utsedda spelare efter statistik

Det finns även utmärkelser utifrån vad spelarna presterat rent statistiskt under säsongen. Förutsättningen för att bli utsedd är att spelaren deltagit i mer än 2/3 av matcherna och att det är startspelare i laget.

Herrar:
Poängplockare
Srdjan Nadazdin, Tierp

Anfallare
Srdjan Nadazdin

Effektivaste anfallare
Pedro Mendes Falkenberg

Blockare
Pedro Mendes Falkenberg

Passare
Rikard Bilger Linköping

Servare
Martin Andersson Habo

Servemottagare
Anton Wijk-Tegenrot Hylte/Halmstad

Damer:
Poängplockare
Amy Town Katrineholm

Anfallare
Amy Town Katrineholm

Effektivaste anfallare
Alexa Rand Engelholm

Blockare
Krista De Geest Svedala

Passare
Soriana Pacheco Hylte/Halmstad

Servare
Kristin Carpenter Svedala

Servemottagare
Verena Rizzol Engelholm