Massor av glädje och framgångar på 3-kungaslaget!

Habo Wolley åkte till storturneringen 3-kungaslaget i Kungälv med 14 ungdomslag i helgen och 8 lag vann medaljer. Det blev en lyckad turnering för våra rödvita lag med massor av volleybollglädje och stora sportsliga framgångar för våra lag.

Vi kan summera helgens resultat med att vi vann 6 guldmedaljer och 2 silvermedaljer och att våra pojklag vann alla klasser på årets 3-kungaslag. Värt att notera är att i P20-klassen möts våra lag i final, trots att fem spelare i åldersklassen är iväg med U19-landslaget och två RIGare inte heller var med i helgens turnering! 

 

Vi har även framgångar på flicksidan där vi vinner Level 6 och har framskjutna placeringar både i F16 och F18-klasserna. Här flyttar vi fram positionerna hela tiden känner nu att vi kan tampas med topplagen i flera åldersklasser. Kul att se tjejerna ta stora kliv framåt!

Alla placeringar Habolagen:

Pojkar U20

1:a Habo P04
2:a Habo P03

Flickor U18

5:a Habo F05-06

Pojkar U18

1:a Habo P05-06

Flickor U16

4:a Habo F07

Pojkar U16

1:a Habo Wolley

Flickor Level 6

1:a Habo Mexiko

Pojkar Level 6

1:a Habo Frankrike

5:a Habo Italien

Flickor Level 5

6:a Habo Brasilien

7:a Habo Argentina

Pojkar Level 5

1:a Habo Belgien

2:a Habo USA

10:a Habo Japan

Alla resultat: https://www.profixio.com/app/matches/trekungaslaget-2021/categories 

Det härliga med 3-kungaslaget är att klubbens ungdomar i olika åldrar får umgås en hel helg och lära känna varandra mellan träningsgrupperna. Dessutom är det lag från Stockholm i norr till Skåne i söder och allt som oftast lag från både Danmark och Norge. I år var det tyvärr inga danska lag med, men väl några norska. 

På söndagen avslutas turneringen med finalspel för alla lag i samma hall och detta till öronbedövande hejaklackar då klubbens lag hejar fram sina kompisar i jakten på guldmedaljerna. Riktigt roligt och glädje framförallt för de yngre när de äldre hejar på dem och jublar med dem när de vinner. 

Vi åkte hem från helgen med ett leende på läpparna och med hejaramsorna från eftermiddagens finaler i Mimershallen ”Oh ah röd & vit”, ”Habo-klapp-klapp-klapp…” och ”Habo Wolley är de bästa, heja heja heja Habo” ringande i öronen. 

Tack Kungälvs Volleybollklubb för ännu ett strålande arrangemang och den härliga traditionen att spela volleybollcup första helgen på höstlovet lever vidare!

Text: Jens Ottosson
Foto: Torbjörn Gemhed m.fl.