Massor av medaljer på Trekungaslaget

Habo Wolley åkte i helgen 28-30 oktober med hela tretton lag till den stora ungdomsturneringen Trekungaslaget i Kungälv. De många Habolagen hade en fantastiskt rolig helg och skördade även många framgångar.

Alla resultat hittar du här: https://profixio.com/matches/trekungaslaget2016 

Vårt äldsta lag spelade i F18-klassen och lyckades i hård konkurrens ta en bronsmedalj. Tjejerna som är födda 2000-2001 visade återigen att de har gått framåt i sitt spel och närmat sig topplagen i sin ålder i Sverige. Bra träning och spel i division 2 i år har gett resultat sportsligt för laget. Riktigt bra insats av tjejerna!

Vårt äldsta lag på pojksidan spelade i P18-klassen och vann denna klass i stor stil efter att ha vunnit finalen mot ett år äldre killar från Hylte/Halmstad. Det var aldrig något snack om saken den här turneringen. Killarna visade upp ett stort spel med bra organisation och det märks att spelet har utvecklats ordentligt under hösten. Som grädde på moset var nästan alla andra Habolag klara med sitt eget spel och kunde heja fram våra grabbar födda 2001 till cupseger.

De flesta av våra killar och tjejer födda 2003-2004 spelade Level 6. Vi spelade med mixade lag med tjejer och killar. Här gjorde lagen en riktigt bra insats där ALLA lag gick till A-slutspel! Väl där bjöd vi på bra motstånd i både kvartsfinaler och semifinaler, men räckte inte hela vägen fram. Våra fem lag slutade på platserna 3,4,5,6 och 7. Det är verkligen roligt att vi kan ha så många lag med och alla spelar på så här hög nivå när vi sätter ihop så jämna lag som vi kan.

I level 5 rödsvart (svåraste klassen) tog ett av våra lag hem guldmedaljen efter en mycket spännande final som avgjordes i skiljeset. I level 5 deltog en mix av spelare från 2003-2007 och dessa lag visade prov på riktigt bra spel under helgen. Här kan man också se hur spelet successivt utvecklas under hela helgen och det är riktigt roligt.

Slutligen hade vi tre lag som deltog i Level 4 och de flesta av spelarna i dessa lag var födda 2006-2007 och någon äldre nybörjare. Ett av lagen tog sig till A-slutspel och slutade på en tredjeplats. De andra två lagen gjorde bra ifrån sig i B-slutspelet. I level 4 fick alla lag medalj som brukligt är. De som följde med på cupen hade riktigt roligt och tog steg framåt i sin volleybollutveckling.

Trekungaslaget är en av höjdpunkterna på säsongen för ungdomslagen och årets upplaga blev en riktigt bra upplevelse för alla som var med, både spelare, ledare och medföljande föräldrar.

Vi kommer tillbaka igen 2017!

 

Skrivet av Jens Ottosson

Klubbens medaljörer

GULD i Level 5 för Lukas, Albin, Eddie, Hampus och Elmer!

GULD i Level 5 för Lukas, Albin, Eddie, Hampus och Elmer!

BRONS i level 6 för Olle, Hugo, Maja och Oliver (som saknas på bilden)

BRONS i level 6 för Olle, Hugo, Maja och Oliver (som saknas på bilden)

BRONS i Flickor 18!

BRONS i Flickor 18!

GULD i Pojkar 18!

GULD i Pojkar 18!