Mästare i U16-klassen!

I helgens U16-SM deltog fyra lag från Habo Wolley och vi kammade hem både ett guld och ett silver i P16 svart, den svåraste klassen! 

P05-06, där de flesta spelarna har två eller tre år kvar i U16 klassen, kämpade sig till en andra plats i sin blå/gröna grupp, genom två vinster och en förlust, alla 3-setare. P05-06 gjorde sitt bästa men lyckades varken vinna semifinal eller bronsmatch, och slutade följaktligen på en fjärdeplats. De flesta spelare i laget har flera år kvar i denna åldersklass och var yngsta laget i årets mästerskap.

P05-06: Isaac Lingerfors, Elmer Andersson, Albin Eiderhed, Anton malengård, Vilhelm Blomqvist, Lukas Morency, Ali Nuuri och Victor Arvidsson. Coach: Jens persson och Robert Blomqvist.

F03, ett lag där få spelare har spelat längre än ett år, stod sig riktigt bra i sin grupp och lyckades knipa en tredjeplats, vilket betydde kvart mot Lindesberg. Laget som ställde upp på söndagsmorgonen var ett som tagit enorma kliv framåt under den senaste tiden, och även sedan gårdagen. Tjejerna lyckades efter en fantastisk prestation ta ett sett mot Lindesberg, som sedan i en rafflande final besegrades av Ystad. Det blev till slut, efter seger i turneringens första tvåsettare, en femteplats för tjejerna i rött.

 

F03: Lisa Göthberg, Wilma Westroth, Cornelia Bohman, Nellie Karlsson, Filippa Malengård, Wilma Uppenberg och Maja Törnström. Coach: Oscar Hult och Jesper Malengård.

P04 hade flera spännande matcher på vägen fram till finalen. Laget var placerat i en ganska jämn grupp, där Sollentuna spelades av ganska enkelt i första matchen. Därefter följde ärkerivalerna från Falkenberg, samt välspelande Lund, två lag som bjöd upp till ordentlig kamp. Habo drog längsta strået i båda matcherna, siffrorna 15-13 i avgörande mot Falkenberg och 29-27 i första mot Lund vittnar om hur jämnt det var. Gruppseger belönades med sovmorgon på söndagen, där semifinal mot Floby/Falköping väntade. En på förhand oviss match, men Habo spelade kompromisslöst och hemmalaget kom aldrig riktigt in i matchen. Stabil seger.
P04: Olle Johansson, Jonah Karlsson, Elias Blom, Axel Almfors, Filip Björkbäck, Isak Joelsson, Johan Ottosson och Carl Larsson. Coach: Jens Ottosson och Martin Joelsson.
P03 spelade fyra gruppspelsmatcher under lördagen och vann samtliga relativt komfortabelt mot Engelholms VS, Södertelge VBK, Sollentuna VK och Floby/Falköping. På lördagen väntade sedan Falkenberg i semifinal där det blev en jämnare match, men P03 tog sig vidare till final utan setförlust på vägen.

P03: Hugo Morency, Jacob Perhamn, Isak Junvik, Theodor Grahn, Marcus Gemhed, Carl Eskdahl, Alvin Almberg och Ludvig Stenman. Coach: Mathias Morency och Einar Andersson.

Klubbens två lag i svart klass, P03 och P04 ställs mot sina kompisar och lagkamrater i finalen. Matchen som följer är fantastisk, båda lagen presterar otrolig volleyboll. Spelet är snabbt och hårt, misstagen är få, det är distinkta avslut som gäller om man vill vinna bollen. P04 pressar sina äldre kompisar på ett imponerande sätt, men får ändå se sig slagna i två set med siffrorna 26-24, 25-22.
Att både P03 och P04 tar sig till final är en stor bedrift, och det är en nästan svindlande tanke att P04 kan ställa upp igen nästa år i detta mästerskap! Samtliga spelare har gått framåt enormt under året, något som de verkligen fick utdelning för i helgen. Stort grattis till guldet P03 och till silvret P04!
Allt som allt så var det en lyckad helg för Habo Wolley, med ett guld och ett silver. Nu är det dags att ladda om inför Mikasa Challange och U18 sm som går på hemmaplan i Jönköping 12-13 maj som ni absolut inte får missa att komma och kolla på.

Alla resultat från helgen (klicka här)

skrivet av Einar Andersson, Jens Ottosson och Martin Joelsson