Maya på EM-kval i Rumänien!

Här är en rapport från tjejernas U17 EM kval i Rumänien där Habo hade med  en spelare,  Maya Persson som spelade libero.

Tjejerna fick en oförglömlig upplevelse. Att få vara med om EM kval, med allt vad det innebär.  Mycket publik, nya rutiner innan match, nya lagmedlemmar , tidiga morgnar, mycket träning och alltid kyckling att äta till alla mål.

Första matchen mot Rumänien var det ett darrigt Sverige som lät Rumänien vinna lätt. Publikstödet för hemma nationen var massivt och innehöll både pompomtjejer och gymnastikuppvisningar i de tekniska timeouterna.  Setsiffrorna skrevs till 10-25, 13-25, och 12-25. Rumänien var det lag som vann hela gruppen och fick en biljett till EM.

Andra matchen mot Belgien var det mindre nervöst. I tredje set tog Sverige ledning med 5-0, men sen dominerade Belgien igen.  Tjejerna försökte men fick inte riktigt till det.  Alla bollar gick Belgiens väg. Här blev set siffrorna 8-25, 12-25 och 11-25

Sista matchen mot Schweiz såg det riktigt bra ut i andra set men även här var motståndet för hårt och setsiffrorna blev 12-25, 17-25, 11-25. Maya Persson höjde ribban för sitt mottag och fick ihop 40% Excellent reception.

Enligt Robert Söderberg, coach, är han nöjd med tjejernas prestation, men det kommer behövas mycket mer träning för att ligga på jämn nivå med lagen i Europa

Maya sammanfattar äventyret med en mening och jag är säker på att hela det svenska U17-landslaget håller med.

”Det är kul med EM-kval, fastän att man inte vinner !”

/Helena