Medaljregn över Habo Wolley i Mikasa Challenge

Mikasa Challenge, förbundsmästerskapet i fyrmannavolleyboll, har i helgen avgjorts i Örebro och 14 Habolag har deltagit i 8 olika klasser! Trots att turneringen inte klassas som ett officiellt SM skanderade samtliga vinnarlag i de svarta (= svåraste) klasserna ”SM-GULD”, vilket säger något om statusen på turneringen med ett totalt antal deltagande lag om hela 266 stycken.

Habo Wolley lämnar turneringen med ett fantastiskt facit. Med 14 lag, som själva valt sina lagnamn, kunde vi kamma hem en andraplats i ligan över antalet medverkande lag. Enbart Sollentuna slog oss på den punkten med totalt 18 lag.

Alla som deltagit har gjort det med bravur och resultatmässigt har helgen varit en succé. 11 Habolag gick till A-slutspel , och de 3 lagen som hamnade i B-slutspel vann sina respektive sådana. Tre guld och ett silver, och ett totalt matchfacit för klubben med 62 vinster på 87 matcher trots tufft motstånd i alla A-slutspel är ett tydligt bevis på att en bra bredd även skapar bra toppar.

De yngsta deltagarna spelade fyrmanna level 4 (övriga spelar på level 5), och de två Habolagen, Ravenclaw och Gryffindor, som dessutom bara var tre på planen spelade med den äran och slutade på tredje respektive fjärde plats av 14 lag. I denna klass får dock alla deltagare guldmedalj, och båda lagen kunde därför lämna hallen nöjda och belåtna.

I pojkar U13 (03 och senare) deltog sex Habolag. Två i den lättaste gröna klassen, ett i medelklassen blå och tre i den svarta klassen. Av de båda gröna lagen hamnade Minionerna på femte och Spike på sjätte plats av 14 lag efter en avslutande drabbning lagen emellan som Minionerna gick segrande ur. Det blå laget Kaboom kom trea i sin grupp men vann sedan allt i B-slutspelet vilket innebar plats sju av tolv i sin klass.

IMG_0378

Habo Kaos! Johan Ottosson, Axel Almfors, Carl Larsson och Isak Joelsson, är glada över sitt SM-silver i pojkar U13!

I den svarta U13-klassen var det Habo Roof vs. Habo Kaos i finalen, och efter en stund av både guldvrål och silvertårar var det två nöjda lag som fick ta emot sina medaljer. Det tredje laget i svarta klassen, Habo Cirkus, missade A-slutspel med en hårsmån men sopade sedan rent i B-slutspel och hamnade på en hedrande femteplats av nio lag.

20150503_143828

Habo Roof! Jakob Perhamn, Hugo Morency, Olle Johansson och Theodor Grahn tar SM-guld i pojkar U13!

I flickor U15 (födda 01 och tidigare) deltog två Habolag. Girlpower i den gröna klassen i vilken de slutade på en framskjuten femte plats av 24 lag samt Queens i den enorma röda klassen där de slutade på plats 11 av 39 lag efter stabila insatser.

Habo Kings vinner U13 blå!

Habo Kings genom Leo Fungbrandt, Fabian Lundberg, Algot Danielsson, Felix Lindmark och Aron Österström vinner U15 blå!

I pojkar U15 mönstrade Habo Wolley fyra lag, ett i den blåa klassen och tre i den svarta. Här blev det först guld i den lättare klassen genom Habo Kings, och när sedan Habo Darius vann finalen i svart klass mot favorittippade Sollentuna Gasoz i ett kokande idrottshus inför hela föreningen visste jublet inga gränser. De två övriga svarta lagen, Master Yi och Kha’zix, som slutade på sjunde respektive sjätte plats av 15 lag var med i den klack på cirka 60 Habo-bor som hejade fram killarna till sitt efterlängtade SM-guld.

Habo Darius tar SM-guld i pojkar U15

Habo Darius bestående av Oliver Eiderhed, Filip Bratic och William Wymark tar SM-guld i pojkar U15

Alla resultat från helgen finns här:
http://www.profixio.com/resultater/mikasa-challenge-2015/k

Press – för mer information, frågor, kontaktuppgifter för intervjuer etc:
Arvid Haag, 0760503050
arvid@volleybompa.se