Medlemsmöte om integrationsprojekt Habo Wolley

Välkommen till ett medlemsmöte där vi presenterar föreningens nya satsning på att hjälpa till med integration av nyanlända flyktingar i Habo genom idrott. 

Många medlemmar i föreningen har ett starkt engagemang i detta och vi hoppas att ni vill vara med och hjälpa till. Vi kommer att presentera projektets omfattning och sedan diskuterar vi hur vi kan göra något riktigt bra av detta tillsammans.

Volleyboll är en mycket stor sport globalt och många nyanlända har redan en relation till vår idrott och detta vill vi använda för att hjälpa till med integrationen för både barn och vuxna som kommer hit.

Datum: Onsdag 11 november
Tid: 18.00-20.00
Plats: S:t Johannes kyrka, Kapellgatan 32, Habo
Lokal: Kaffesalen
Fika: Ja

Anmälan: via länken gärna senast tisdag 10 november: https://docs.google.com/forms/d/1xJnHF2J-CahxtG8YkjGH9u5372c_eb9_ghsQBnk2Zaw/viewform 

 

Habo Wolley har fått stöd från Smålandsidrotten för detta projekt som löper över säsongen 2015-2016 med start nu i november.
Vi tänker oss fyra delar i projektet:

 

  • Volleyboll för nyanlända vuxna ­ vi erbjuder alla flyktingar och andra nyinflyttade i Habo möjlighet att vara med och spela volleyboll med oss i klubben en gång per vecka utan kostnad. Vi har en etablerad verksamhet för vuxenvolleyboll dit vi vill bjuda in nyanlända att vara med under trevliga former där det ges möjlighet att skapa relationer med våra medlemmar.

 

  • Volleyboll för nyanlända barn­ vi erbjuder alla ensamkommande flyktingbarn och även barn till andra nyanlända en möjlighet att vara med kostnadsfritt i vår verksamhet så att de kommer in i föreningen, lär känna svenska jämnåriga och snabbare lär sig svenska. De ska då få vara med kostnadsfritt I vår verksamhet.

 

  • Lots till andra idrottsklubbar – vi arbetar aktivt med att lotsa de nyanlända som vi får en kontakt med och som är intresserade av någon annan idrott till lämplig idrottsförening så att de får en kontakt där och kan komma in i idrottsverksamheten den vägen.

 

  • Möten på elitevent – familjemedlemmar till de nyanlända som deltar i våra aktiviteter bjuds in till Elitseriematch och samtidigt bjuds ungefär lika många familjer till befintliga klubbmedlemmar in. Klubben bjuder på fika inför matchen och skapar därigenom en möjlighet att bygga relationer mellan familjerna.

 

Välkommen!

 

Habo Wolleys styrelse

 

Frågor?

 

Jens Ottosson, 0708-986606, jens@miljostrategen.se

Jan-Anders Haag, 0730-551034, jah@teamsportia.se