Mikasa Challenge 2017 – vilken succéresa för Habo!

Årets Mikasa Challenge blev en verklig succé på alla möjliga sätt. Aldrig har vi haft så roligt och aldrig har vi spelat bättre är nog en bra sammanfattning av helgen.

Habo Wolley deltog med totalt 16 lag på årets upplaga av Mikasa Challenge och vi var därmed den klubb i hela landet som deltog med flest antal lag.

 

Samtliga Habolag gjorde bra insatser och vi har haft en fantastiskt rolig helg tillsammans i Örebro. Som grädde på moset så fick alla Habodeltagare en särskilt framtagen turneringströja designad av Pekka Strandroth med rymdtema som passade till årets lagnamn. Tröjan sponsrades av EKC Trading som ska ha ett stort tack för detta.

Livia & Frida poserar i vår egen snygga turneringströja!

Alla bilder: Torbjörn Gemhed fotograf

Vi är en fantastisk klubb med fantastiska barn, ungdomar och vuxna ledare. Hatten av till alla inblandade!

Här följer korta rapporter från alla klubbens lag på cupen!

Habo Supernova & Habo Black Hole

Bägge lagen i Level 7 visade under helgen prov på stort volleybollspel och bägge lagen vann sina respektive grupper. Väl i semifinal mötte vi sedan rivalerna i åldersgruppen från Falkenbergs VBK och här var det som alltid en tuff kamp för att vinna. Finalen mellan de bägge Habolagen blev som väntat jämn.

Habo Wolley vann både guld och silver i den svåraste klassen Fyrmanna level 7 när Mikasa Challenge avgjordes i Örebro den gångna helgen. Det var dessutom tredje raka guldet för Habo Wolley i Level 7.

Guldlaget i Level 7

Silverlaget i Level 7

Habo Merkurius

Habo Merkurius har spelat väldigt bra och utvecklats under helgen. Eftersom de olika färgerna slogs ihop så blev det tuffare motstånd än väntat, men laget höll alltid uppe humöret och spelade på lika bra. De har haft det mycket roligt precis som jag!

Merkurius

/Aron Österström

Habo Telesto

Lag Telesto L6 öppen klass tog sig igenom hela grundspelet obesegrade. Även på söndagens första match blev det seger för laget, i finalen var det mycket nerver och blev besegrade tillslut. Alltså ett silver till ”mitt” och Einar Anderssons härliga lag!
Bra lirat å kämpat Telesto!

Silverlaget i Level 6 Öppen

/Åsa Lingerfors

Habo Saturnus

Dagen för avfärd till Örebro började lite oroligt. På grund av sjukdom blev deltagandet osäkert för en av våra spelare, men han kunde tack vare en snabb tillfriskning ansluta sig till laget lagom till premiärmatchen. Första dagen förlorade vi alla våra matcher trots att ha spelat riktigt bra – framför allt i andra matchen. Killarna var givetvis besvikna, men på kvällen var humöret åter på topp när Tegelbruket bjöd på disco, klättring, bordtennis, m.m.

På söndagen ville Habo Saturnus vinna och vi anpassade spelet därefter. Genom ett enklare, mer taktiskt spel gick killarna igenom B-slutspelet obesegrade och landade därmed på en hedervärd 9:e-plats. Danderyd, som hade vunnit på lördagen, besegrades i sista matchen med komfortabla 2-0 i set. Efteråt hejade vi på Habolagen som gått till final och avslutade eftermiddagen med ett efterlängtat stopp på McDonalds.

Årets upplaga av Mikasa Challenge blev mycket uppskattad av alla i Habo Saturnus. Det är svårt att tänka sig en bättre klubb att åka på turnering med och vi ser redan fram emot nästa säsong och Mikasa Challenge 2018!

Saturnus

/Pekka Strandroth

Habo Vintergatan 

Spelare: Frida ”servesset” Ottosson, Livia  ”servesset” Reuthammar, Casper ”liberon” Bergkvist och Leo ”smashar’n” Nordström

Ledare: Ebba Hörberg, Mattias Svedjefall och Niclas Nordström

Inför turneringen var Fridas medverkan lite osäker då hon tog av gipset efter en misstänkt spricka i handen dagen innan turneringen. Men väl i Örebro fanns det inga spår av en skadad hand. Frida och alla andra i laget kunde spela en stundtals bländande level-fyra-volleyboll, trots att det ”nästan” var första turneringen för spelarna. Det var i alla fall första besöket i Örebro och vi var lite spända för vad vi skulle få för motståndare. Totalt spelade vi sju matcher, tre på lördagen och fyra på söndagen.

Det var lagom nivå på motståndet båda dagarna och förlusterna har, med någon nätrullare här och lite mer fokus där, kunnat blivit till seger. Lagets mål att komma till anfall så ofta som möjligt var utvecklande och det var stor skillnad mellan första och sista matchen. Vad gäller oss coacher var nog vårt bästa drag att konsekvent köra med godistimeouter sista dagen för att hålla oss och våra trötta spelare vakna.

Resultaten då? Tja, vi avslutade dagen med en seger så vi åkte hem som vinnare – och just vinnare var vi på alla sätt ni kan tänka er. Nästa år tänker vi komma tillbaka, för detta vill man inte missa.

Resultaten för det fall de spelar någon roll…

  1. Habo– Lund                 1-2
  2. Habo – Härnösand 0-2
  3. Habo– Sollentuna     1-2
  4. Habo – Malmö            2-0
  5. Habo – Sollentuna 0-2
  6. Habo – Westan 0-2
  7. Habo– Karlstad           2-0

Vintergatan

/Niclas Nordström

Habo Pandora

Habo Wolley Pandora ställde upp i den stora klassen Level 5 flickor röd-svart där hela 27 lag deltog. Under dag ett vann laget två matcher mot Engelholm och Danderyd, medan man förlorade mot Ljungby som sedan skulle komma att ta hem hela turneringen.

Genom andraplaceringen i gruppen gick laget till A-slutspel, där de ställdes mot Solna. Ett väsentligt större Solnalag kunde utan större problem manövrera ut Pandora, och därefter gick de hela vägen till final där de som bekant förlorade mot Ljungby.

I placeringsmatcherna om plats 9-12 ställdes Habo först mot Täby, där tjejerna gör sin klart bästa match för turneringen. Väldigt fint grundspel med få missar och kluriga servar leder till vinst i första set. I andra set känns det som att Täby har läst på lite mer hur vi spelar, och de vinner det ganska enkelt. Tredje och avgörande set inleds börjar med att Täby tar en ledning som de håller fram till 10-8. Därifrån tar Habo fem raka poäng och hamnar i ledning 13-10. Täby kryper närmre, men närmre än 13-12 och 14-13 kommer de inte innan Habo lyckas vinna en gastkramande sista boll och jublet bryter ut.

Troligtvis ganska trötta samt eventuellt något nöjda med prestationen mot Täby gör man sedan en plattmatch mot Uppsala i kampen om niondeplatsen, men placering tio av 27 lag är en stor framgång för tjejerna. Än bättre än placeringen är dock det fina spel tjejerna visar upp där de verkligen försöker göra tre slag och komma till anfall varje gång. Det spelet kommer de tjäna på i längden, och det är mycket roligare för både spelarna själva och publiken än den volleyboll som mer liknar tennis man tyvärr ser på vissa banor.

I Habo Pandora spelade Elsa Rudström, Wilma Westroth, Alicia Wigardtsson och Julia Larsson. Coachades gjorde de förtjänstfullt av den unga ledaren Frida Gemhed.

Pandora

/Arvid Haag

Habo Andromeda

Habo Andromeda bestod av Noel och Elias Samuelsson, Oliver Sandberg samt Joel Wigartdsson, samtliga födda 2008. Killarna spelar sin första Mikasa Challenge turnering (men knappast sin sista) i level 4 – röd/svart.

Motståndarna var oftast ett till flera år äldre men laget stod upp bra i samtliga matcher med ett tufft anfallsspel och smashar från alla håll och kanter.

En av många saker som jag tror killarna tar med sig från turneringen är allt beröm de fick från motståndarnas coacher. De var lika imponerade som jag var stolt över att få coacha så grymma spelare!

Andromeda

/Johan Samuelsson

Habo Neptunus

Habo Neptunus hade en grymt kul helg tillsammans. Så mycket kul volleyboll och så mycket annat roligt. Vi har spelat många tajta matcher, hejat på våra lagkamrater, träffat schyssta busschaufförer som låter en sjunga i högtalaren, varit trötta tillsammans , skrattat tillsammans och mycket mycket mer. Inte nog med det så har alla fyra tjejer också blivit bättre volleybollspelare under helgen.

Neptunus

/Jens Persson

Habo Centaurus

Minea Kilefors, Moa Liljegren, Adam Lindell och Mostafa Rezwani spelade alla sin första Mikasaturnering. Med glad stämning, höga förväntningar  och kämparanda tog sig laget an sina motståndare med bravur. Under helgen växte verkligen laget och tänkte ofta till och försökte placera bollar bra snarare än hårt. Laget vann otaliga bollar på ett mycket bra försvarsspel, ständigt påhejade och uppmuntrade av coach Elias Holm, som blev lite av hela lagets idol under helgen.

Cantaurus

/John Kilefors

Habo Europa

Team Europa bestående av Nellie, Cornelia & Eddie, har spelat och presterat över förväntan bra, trots att de bara var tre. Deras coach David Perhamn har på ett lugnt och sansat sätt väglett dem hela helgen. Trots några förluster är jag som lagledare oerhört stolt över deras insatser under helgen.

Europa

/Emma Bohman

Habo Jupiter

Habo Jupiter har bestått av Samuel Sandberg, Jonatan Liljegren, Olle Junvik och Ted Zethson. Ledare har varit Daniel Sandberg, Jonatan Liljegren och Håkan Junvik.

Lördagen spelade vi tre matcher vilka vi alla vann med 2-0 i set. Jupiter spelade stabilt under dagen och hade riktigt skoj på planen. Utmärkande var lugnt spel fina passningar och mycket bra avslut.

Söndagen började vi mot Floby som vi spelade jämt emot extra kul att vi båda har samma syn på hur spelet ska vara med tre tillslag inom laget vilket gjorde matchen mycket underhållande, tyvärr föll vi i tredje set vilket medförde att våra chanser till medalj försvann, vilket var tungt för laget.

Nästa match blev mot Valla som vi vann genom ett bra spel genom matchen.

Dagens sista match spelade vi för 5-6 plats och möte där Sollentuna. Vi hade ett bra spel och tog matchen till tre set. Vi gjorde inga större misstag utan förlorade till stor del på det andra lagets längd och kraft.

Under hela turneringen spelade Jupiter otroligt bra och vågade satsa framåt. Serverna satt i de flesta fallen och det märks tydligt att vår driver träning under året givit resultat. Jupiter hamnade på en väldigt hedrande sjätte plats i A final när all krutrök lagt sig.

Jupiter

/Daniel Sandberg

Habo Titan

Bronsgänget från L5 svart förra året åkte denna gång till Örebro för att utmana sig själva och motståndarna i L6 pojkar.

Efter att ha kommit stark tvåa i lördagens gruppspel så ställdes laget mot ett mycket starkt Engelholm i kvartsfinal. Laget stod där för en heroisk insats och pressade skåningarna till en tresetare där vi tyvärr till slut fick se oss besegrade.

Rejält utpumpade efter kvartsfinalen så blev det en seger mot Lunds VK och en förlust mot Södertelge VBK iplaceringsspelet vilket gav laget en hedervärd 6:e plats.

Habo Titan bestod av följande spelare: Elmer Andersson, Anton Malengård, Lukas Morency och Albin Eiderhed. För Coachning och pep stod Filip Bratic och Jesper Malengård (saknas på bilden gör Filips högtalare som skapade mycket glädje under helgen)

Titan

/Jesper Malengård

Habo Pulsar

Pulsar spelade i Level 6P och har gjort en riktigt bra turnering. Svårast motstånd i gruppspelet på lördagen stod ett lag från Lund för. Trots ett tappert kämpande inkasserades dagens enda förlust och laget slutade som tvåa i gruppen. I finalen hade laget möjlighet till revansch för förlustmatchen.

Tyvärr visade sig Lundakillarna vara lite starkare igen. Pulsar spelade sin bästa match men räckte inte hela världen vägen.

Ett välförtjänt silver blev det till slut. I laget spelade Olle Johansson, Carl Larsson, Filippa Malengård och Ossian Stange. Väldigt duktig coach var Oliver Eiderhed. Lagledare Magnus Perhamn

Silverlaget i Level 6 Pojkar

/Magnus Perhamn

Habo Tellus

Habo Tellus gick obesegrade genom turneringen, enligt vår egen alternativa poängräkning som premierar tre slag och smash. De har fått ta emot beröm av motspelare och coacher som de precis förlorat mot, som tycker att våra tjejer spelar i en klass för sig. Enligt den vanliga poängräkningen så blev det en seger och resten förluster, vilket inte har påverkat tjejernas fantastiska inställning och humör över huvud taget.

Denna turnering hade inget Fair play pris, men hade det funnits hade det tveklöst gått till Habo Tellus. Fantastisk insats!

Laget coachades av Moa Morency, som bla lärde tjejerna att det är viktigt för självkänslan att ha en gladiatorpose. Moa, du är grym!

Tellus

/Martin Joelsson

Habo Mars

Habo Mars bestod av ett gäng supertaggade 06-tjejer som spelade level 5. Tjejerna hade toppenkul och utvecklades massor under helgen. I sista matchen var det ibland flera smash-avslut per boll och riktigt bra spel. Det slutade med även med seger😀

Mars

/Markus Erlandsson