Mixcupen – årets trevligaste cup!

Kan man spela tillsammans med andra klubbar i mixade lag? Självklart kan man det!

Se massor av bilder från cupen på www.facebook.com/habowolley

Under lördagen fick 100-talet ungdomsspelare från fem klubbar chansen att spela tillsammans med varandra i blandade lag mellan klubbarna. Det var första gången som detta arrangerades och cupen gav verkligen mersmak.

Spelare i åldern 10-15 år från de fem klubbarna Växjö VK, VK Westan, Falköpings VK, KFUM Jönköping och Habo Wolley spelade ihop i Fyrmanna Level 5-7. Nu fick de chansen att spela tillsammans med de som annars alltid står på andra sidan av nätet.

DSC_0557Anmälda spelare och coacher delades upp i lag som gavs namn på olika länder och efter en kort presentation och uppvärmning tillsammans så satte cupen igång.

Trots att spelarna aldrig tidigare hade spelat tillsammans så gick det snabbt att få till riktigt bra spel i alla tre klasserna.

Det var fantastiskt roligt att se hur många nya kompisband skapades under dagen och framöver när vi möter varandra så blir det nog ännu roligare när man även känner spelare och coacher i motståndarlagen!

Coacher från alla klubbarna hjälpte till på ett fantastiskt sätt för att få det hela att fungera bra under dagen. Banden inom ”volleybollfamiljen” stärktes ytterligare på denna cup.

Tabell – Level 5

1 Brasilien
2 Chile
3 England
4 Argentina
5 Ghana
6 Frankrike
7 Holland
8 Danmark

Tabell – Level 6

1 Norge
2 Laos
3 Jamaica
4 Kanada
5 Italien
6 Mexiko

Tabell – Level 7

1 Ungern
2 Sverige
3 Oman
4 Qatar
5 Peru
6 Tyskland
7 Venezuela
8 Ryssland

Efter cupen var det gemensam prisutdelning och efter detta stannade många kvar för att se på elitseriematchen mellan Habo Wolley och Örkelljunga.

Mixcupen blev en verklig succé och nästa år tror vi att det blir ännu fler som vill vara med på denna trevliga tillställning!

skrivet av Jens Ottosson