Morris kommentarer efter säsongen

Säsongen är över för elitlaget och som alltid infinner sig en viss tomhet när det är över. Vi kämpade hårt och var ytterst nära att ta oss vidare till semifinal efter att ha utmanat seriesegrarna på deras hemmaplan.

Habo Wolley har tagit kliv framåt den här säsongen och många unga spelare har gjort sina första inhopp i vårt elitlag. Tyvärr har vi inte kunnat ha någon publik i hallen, men intresset för vårt elitlag har märkts ändå på många olika sätt. Vi hoppas få se alla fans tillbaka på läktaren till nästa säsong.

Webredaktionen fick några kommentarer från coach Mathias Morency om hans känslor så här direkt efter att säsongen är över.

 

  • Jag är nöjd så tillvida att vi faller med flaggan i topp i den sista matchen och jag är även helnöjd med hur har vi har utvecklats över tid den här säsongen.
  • Laget visade upp en otroligt fin volleyboll i Sollentuna och jag hade bestämt på förhand att sätta in Algot Danielsson om vi förlorade första set. Vi har prövat denna uppställning tidigare bl.a. i Grand Prix tidigare så det var inte helt oprövat.
  • Hugo och Algot har tränat mycket mottagning extra under den senaste perioden och det är kul att det gav resultat. Båda levererade mycket bra i den sista matchen.
  • Jag vill plussa hela laget för ett mycket bra försvarspel. Alla lyfter klart mycket mer boll i defence i denna match.
  • Vi anade att Sollentuna kunde bli nervösa om vi skulle vinna ett set, och det blev så. Det är riktigt starkt av oss att vinna mot dem på deras hemmaplan.
  • I Golden set så missade vi några onödiga servar förstaservar och det hade vi inte råd med för att kunna störa Sollentuna.
  • Förutom att jag vill ge hela truppen och alla yngre spelare som har varit med på träningar mycket cred så har jag trivts väldigt bra med Martin Andersson under säsongen som bollplank och assisterande coach.
  • Jag vill också tacka Hampus Randén för allt han har lagt ned  i tid och kompetens.
  • Jag vill även tacka Pekka Strandroth som kommit in under senare delen av säsongen och bidragit i lagledningen.

Vi vill från klubben tacka hela ledarteamet med Mathias i spetsen och spelartruppen för en riktigt bra genomförd säsong trots allt strul som pandemin har medfört. Riktigt bra jobbat alla!

Nu ska elitlaget ha en säsongsavslutning nästa vecka och killarna tar vi en liten paus från träning och sen kör vi igång igen för att komma tillbaka starkare till hösten!

Foto: Liene Regza