Nästa utmaning Sollentuna

Knappt har krutröken lagt sig efter kvartsfinalslaget mot Södertelge innan det är dags för nästa utmaning i SM-slutspelet. Nästa motståndare är Sollentuna i en matchomgång som avgörs i bäst av två matcher för att ta oss vidare till semifinal.

Habo Wolley har spelat bra i kvartsfinalerna på hemmaplan och är taggade till tänderna inför den tuffa uppgiften att ta sig an seriesegrande Sollentuna som något överraskande missade chansen att gå direkt till semifinal när de fick stryk av seriefyran Falkenberg efter förlust i skiljeset på torsdagskvällen i den avgörande matchen.

Vi kan kalla de här matcherna för ”play-in” där det hela avgörs i bäst av två matcher. Vid varsin seger i dessa matcher spelas ett avgörande set till 15 direkt efter slutsignalen för den andra matchen, ett sk ”Golden set”. Vi får se om det kommer till det eller om något av lagen kan avgöra genom två raka matchsegrar.

Sollentuna får givetvis gälla som favoriter i denna drabbning, men Habospelarna har en god känsla inför matcherna och tron finns helt klart i gruppen på att vi ska kunna ställa till det rejält för motståndarna. Vi ska in och fajtas för varje boll, set och match. Siktet är helt och fullt inställt på att gå vidare till nästa omgång i slutspelet, semifinal.

Habo Wolley startar på hemmaplan i Habo Sporthall på söndag kl. 16.00. Tyvärr kan vi fortfarande inte ta emot någon publik, utan får hänvisa till sändning på www.volleytv.se.

Let the game begin!

Foto: Liene Regza