Nattvolleyn slår rekord igen

På fredag är det dags för den numera traditionsenliga Nattvolleyn i Habo, förra årets rekordnotering på 53 deltagande lag har ökat till 62, trots att omfånget minskat från årskurs 2-6 till årskurs 3-6.

  • Vi sa efter förra året att runt 60 lag skulle vara en dröm men samtidigt en riktig utmaning att få ihop. Naturligtvis är det ett lyxproblem att det är så många lag som vill vara med och vi är såklart jätteglada att intresset är stort, resonerar tävlingsledaren Jens Persson.

 

Jens Persson ser fram emot en rolig fredag i sporthallen

Jens Persson ser fram emot en rolig fredag i sporthallen

Volleyboll för ungdomar spelas på olika nivåer, eller levlar som man säger i volleybollen. Nattvolleyn kommer spelas i kidsvolley level 3, fyrmanna level 4 och fyrmanna level 5.
Alla treor spelar level 3 medan övriga årskurser får välja level 4 eller 5 efter förmåga, de allra flesta har valt level 4 och antalet klasser blir i år rekordmånga. Kidsvolley för treorna, tre klasser i level 4 (en för varje årskurs) samt en klass i level 5 blir det, vilket innebär fler priser att dela ut.

Jens berättar:

  • I kidsvolley får alla medalj medan i fyrmanna är medaljceremonin mer traditionell med guld och silver. Men för att visa att det här med att vinna inte är det viktigaste så delas de roligaste priserna ut för annat än själva spelet, exempelvis bästa utklädnad eller fyndigast lagnamn.

Lyckligtvis för Jens är han inte ensam om att arrangera tävlingen. Ledare, äldre ungdomar, elitseriespelare och föräldrar till de tävlande som tillhör föreningen till vardags hjälper alla till att möjliggöra eventet, som är klubbens enskilt största rekryteringssatsning

  • Förutom att anordna själva turneringen så försöker vi vara ute och hålla lektioner i alla klasser innan, inte minst för att rekrytera lag. Idrottslärarna i Habo börjar få koll på kidsvolley nu, men det är klart att det kan vara roligt för barnen när det kommer någon utifrån och håller i en sport som man dessutom kanske aldrig provat innan.
    Jens fortsätter:
  • Efter turneringen brukar det alltid droppa in nya barn i verksamheten, vilket såklart är jätteroligt. Framförallt skolvolleyn, som är kostnadsfri i direkt anslutning till skolan, brukar bli populär innan och efter Nattvolleyn.

Nu väntar alltså en hektisk kväll för Jens Persson och Habo Wolley, under tre timmar ska ca 200 matcher spelas och för att allt ska flyta på krävs det detaljplanering, hela torsdagen har ägnats åt att lägga spelschema och när tävlingen väl drar igång är det tydliga puckar som gäller:

  • Matchtid 8 minuter, under den två minuter långa pausen som är mellan varje match spelas musik och så fort den tystnar kan första serven i nästa match gå. På så sätt hinner man med alla matcher, och prisutdelningen där de lyckliga vinnarna får springa på röda mattan kan sedan avsluta kvällen.

Välkomna till Habo Sporthall nu på fredag 2 oktober 17.30-21.00. Den här folkfesten vill ingen missa!

10384677_10152960504648563_3369811880998056616_n10599568_10152960504263563_837955596946457887_n