NEVZA U17 succé full av Habospelare

Guld och Brons i NEVZA U17

Under veckan har årets upplaga av NEVZA U17 utspelat sig i danska Ikast. Det gick väldigt bra för Sveriges landslag som åker därifrån med ett Guld och ett Brons.

Nordeuropeiska Mästerskapet (NEVZA) avgörs varje höst, U17 har de senaste åren spelats i Ikast, Danmark. I årets upplaga gjorde Danmark, Island, Norge, Färöarna, England och Sverige upp om medlajerna. På tjejsidan fanns det även lag från Grönland på plats.

Pojklaget gjorde upp i en rak serie där alla mötte alla och de två bäst placerade lagen spelade sen final. Sverige var under veckan väldigt framgångsrika och landande under torsdagen i final mot Norge. En på förhand väldigt jämn final, i gruppen krävdes fem set för att separera lagen till Sveriges fördel. Och i finalen blev det återigen en rysare där Sverige ännu en gång kunde knipa vinsten i femte och avgörande set. Guldmedaljen var säkrad. Ett starkt Sverige som bestod av inte mindre än 6 spelare från Habo i form av Carl Larsson, Gustav Hellström, Theodor Grahn, Nezar Harouk, Hugo Morency och Isak Joelsson. Utöver det fanns det en assisterande tränare i form av Jens Persson.

Tjejlandslaget hade ett lite annat upplägg på sin turnering där det istället var dubbla grupper med kvartsfinal, semifinal och final. Tjejerna hade efter en tuff grupp och lite otur med resultaten hamnat i kvartsfinal mot ett starkt Norge men man visar en otrolig styrka när man besegrar dem och blir klara för semifinal. En semifinal där man får möta ett allt för starkt Danmark, ett Danmark som sedan tar hem guldet. I bronsmatchen mot Färöarna, ett snällt och duktigt lag, hittar man tillbaka till ett vägvinnande spel och lyckas knipa bronspengen. I tjejlandslaget hittar vi tre Habospelare, Line Andersson, Filippa Malengård och Maya Persson.

Isak Joelsson, Nezar Harouk och Maya Persson väljs dessutom in till Allstar-laget.