Nordiska Mästare!

Det blev storslam för Sverige när nordens bästa beachvolleyungdomar drabbade samman under Nevza i Tylösand. Guldmedaljerna blev blågula i tre av fyra klasser, totalt hela sex pallplatser.

Habo lade beslag på två av dessa. Dels genom Hugo Morency/Theodor Grahn som vann guld i U17 pojkar, dels genom Filip Bratic/Algot Danielsson som tog silver i U19.

På sin hemsida kallar Svenska Volleyförbundet insatserna för en succé. Samma sak gäller för Habo Volley. Vi säger grattis till dessa fantastiska framgångar!

Morency/Grahn vann övertygande de två första gruppspelsmatcherna. Den sista matchen i gruppen blev det stryk av kusinerna Borna från Lund och därmed en extra kvartsfinalmatch. Där blev det seger, liksom i semifinalen och finalen mot det norska paret Sunde/Sunde.

Bratic/Danielsson kallades in för att spela med relativt kort varsel, bara några dagar före turneringen. Och deras resa blev tuffare med förlust i de två första gruppspelsmatcherna. Men i den tredje matchen kunde de vända från underläge, och på ett närmast heroiskt sätt tog de sig igenom slutspelet, hela vägen till final. Där ställdes de mot favorittippade sverigelaget Brink/Thor och vann första set. Sedan växte motståndet och i tredje set fick de till slut se sig besegrade.

Sammantaget var det ändå en bragd att lyfta spelet och ta silver. All heder till båda Habolagen.

Resultat:

U19 Pojkar
1. Brink/Thor SWE
2. Bratic/Danielsson SWE
3. Molin/Nilsson SWE

U19 Flickor
1. Hellvig/Andersson SWE
2. Vourinen/Ojala FIN
3. Dahl/Lie NOR

U17 Pojkar
1. Morency/Grahn SWE
2. Sunde/Sunde NOR
3. Borna/Borna SWE

U17 Flickor
1. Maaseide/Åsmul NOR
2. Kuusela/Hörkkö FIN
3. Duesund/Windelstad NOR

/skrivet av Daniel Grahn