Novembers Unga Ledare

Månadens Unga Ledare-utmärkelsen ges till en Ung Ledare som verkligen visat framfötterna. I november äras Ebba Hörberg för sina fina insatser i Habo Wolleys verksamhet.

Ebba är främst med som ung ledare på måndagens skolvolley på Hisingstorpsskolan i Jönköping. Skolvolleyn där leds av bland annat Arvid Haag som hade följande att säga:

”Ebba har varit Ung ledare sedan starten och visar alltid sprudlande energi och tar för sig i ledarrollen. På skolvolleyn i Hisingstorp känner jag att jag skulle kunna släppa allt ansvar till Ebba, då hon har hand om barnen på ett otroligt bra sätt och man alltid kan lita på att hon är där. I November var Ebba dessutom med i Vingåker och höll Kidsvolleyledaruybildning, ett inslag som var oerhört uppskattat av deltagarna. Way to go Ebba. Du är ett föredöme för alla!”

Ebba är en välförtjänt vinnare och mycket uppskattad av Habo Wolley. Jag ställde några korta frågor till Ebba efter att hon, i mitten av december, fick ta emot Månadens Unga Ledare-pokalen.

Vad är roligast med att att vara Ung Ledare?
Det är att hjälpa till, lära barnen och bara umgås med dem allmänt.

Vad är största utmaningen?
Det är att inte vara för sträng, att hitta skiljelinjen där man är schysst och poppis men samtidigt är bestämd. Att hitta en lagom nivå!

Är det något du skulle vilja bli bättre på i din ledarroll?
Det är svårt att säga, men jag vill kunna vara tydlig på ett bra sätt när man visar hur övningar och teknik ska gå till. Att vara en bra förebild är också viktigt!

Kan du i framtiden tänka dig att ha hand om en egen grupp?
Absolut! Det skulle vara väldigt roligt, framförallt om man gjorde tillsammans med någon annan så man delade på ansvaret.

Nästa gång Månadens Unga Ledare delas ut blir i mitten av februari då december/januari ska utses!

skrivet av Jens Persson