Nu ska elitserieplatsen säkras!

Habo Wolley har efter en motig säsong hamnat i kval nedåt. Göteborg och Lund är motståndare i kvalserien, och Habo har efter segrar i de båda bortamatcherna skapat sig ett drömläge att avgöra serien på hemmaplan i årets sista matcher. Men eftersom enbart ett av lagen går till elitserien krävs fortfarande minst en seger för att rädda elitkontraktet. Robert Blomqvist tankar om helgens bataljer är enligt följande:
Hur ser du på motståndet?
-Både Göteborg och Lund har några spelare som verkligen kan ställa till det för motståndarna och som skulle kunna gå in i flera elittrupper. Lund är dock stabilare och bör ses som det vassaste motståndet.
Vad är nycklarna till seger?
-Nycklarna är att vi gör färre misstag än motståndarna samtidigt som vi sätter press på dem med vår egen serve. Göteborg är viktiga att få bort från nät. Lund bygger mer spel på kanterna och det blir viktigt för oss att göra matchen sur för deras kanter, något vi lyckades väl med i bortamötet.
Hur är läget i laget?
-Läget känns stabilt. Flera spelare kan lyftas fram som nyckelspelare i matcherna som kommer. Istvan och Adnan givetvis, men det är för uppenbart. Jag tycker ni ska ta en extra koll på Chris Kalfic som fått hoppa in som center och gör det mycket bra. Moget spel från en kille som egentligen inte är center. Passaren Arvid Haag har en växel till att lägg i från de senaste matcherna och det kommer han att göra.Har du någon hälsning till de som funderar på om de ska komma till hallen i helgen eller inte?

-800 miljoner spelare världen över kan inte ha fel. Vid OS mäter man publiknöjdhet i de olika sporterna och då vinner eller kommer volleyboll ofta högt. De kan inte heller ha fel. Men mest av allt ska man komma för att få se något som faktiskt är ganska fenomenalt. Man ska komma för att kolla på Habos genom tiderna, i någon sport, enda Elitserielag.
Habo Wolley vs. Göteborg United Lördag 11/4 17.00
Habo Wolley vs. Lunds VK Söndag 12/4 17.00
Habo Kök och Bar bjuder alla på inträdet!

Chris Kalfic, en spelare att hålla ett extra öga på!

Chris Kalfic, en spelare att hålla ett extra öga på!