Ny seger för B-laget i division 1

Habo Wolleys B-herrar har startat säsongen på bästa möjliga sätt med två raka segrar i de inledande matcherna. På söndagkvällen besegrades IK Ymer från Borås med 3-1 i set på bortaplan.

IK Ymer är ett etablerat lag i ettan sedan många år tillbaka och de startade matchen i ett ursinnigt tempo, där de satte hård press på vår servemottagning direkt. Vi fick inte till det och hade en riktigt tuff inledning där vi vid ställningen 10-20 tog vår andra timeout. Efter detta fick vi bättre ordning på spelet och kunde knapra in på försprånget rejält, men till sist får vi se setet gå till hemmalaget efter 22-25.

Vi kände i slutet av första set att vi fick bra press på Ymer och efterhand utkristalliserades även vilka spelare i hemmalaget som vi kunde jaga lite extra och även vilka som behövde bevakas i vårt eget block- och försvarsspel. Det andra setet är det helt omvända roller och vi går ifrån stort och vinner med 25-11.

Inför det tredje setet var vi åter vaskat om i vår egen uppställning, vilket kanske bidrar till att flytet från det andra setet inte helt håller i sig. Vi fortsätter att spela starkt och glider även här ifrån till en stabil setseger med 25-17.

I det fjärde setet väljer vi att byta uppställning igen till dagens fjärde. IK Ymer spelar upp sig och vi tappar skärpan in några sekvenser av setet. Detta sammantaget gör att det blir et riktigt jämnt set där vi ligger under med 20-22 innan vi kan vända på steken och ta hem setet och matchen genom 25-23.

Det var en givande och rolig drabbning med god stämning på planen mot IK Ymer där en av frontfigurerna är Habobekante Hans Qvarnström (han spelade i vårt elitlag för några år sedan). Vi tar med oss att det går att ta sig tillbaka in i en match som startar dåligt och en del andra lärdomar som vi behöver jobba vidare med. En skön seger med 3-1!

Dagens trupp: Johan Ottosson, Marcus Gemhed, Gustav Hellström, Oliver Eiderhed, Jacob Perhamn, Isak Junvik, William Wymark och Robert Blomqvist.

Coacher: Jens Persson och Jens Ottosson.

Nästa match för B-laget är söndag 18 oktober på hemmaplan mot Malmö VS.

Hela tabellen (klicka här)

Foto: Torbjörn Gemhed