Ny seger för B-laget

På söndagen gästades Habos B-lag av RIG Falköping C. Matchen kontrollerades mestadels av hemmalaget och man kunde knipa en seger med 3-0 (25-19, 26-24, 25-18).

Habo ställer upp med följande lag i första set: Ala Sultan som passare, Per Åkerstedt och Alexander Bratic som centrar, Martin Andersson som höger, Karl Junelind och Elias Carlsson som vänsterspikers samt Samer Samir på liberopositionen. Habo tog snabbt kommandot i matchen med poäng från framförallt kanterna. Vid ledning 20-19 är RIG på väg ikapp och man tvingas till en time out i hemmalaget. Därefter kliver Elias Carlsson ner på servelinjen och i hans serve tar man sig fram till setseger 25-19.

I andra set kommer Abudy Sultan in som center, Alexander flyttas ut till högerkanten och Martin placeras på bänken. Gästerna spelar bättre i detta set, samtidigt om Habo har svårt att döda bollen i vissa perioder. Detta leder till ett underläge med hela 8-15 innan hemmalaget börjar jobba sig ikapp. Vid 22-21 är man äntligen förbi och setslutet blir rafflande. Tillslut drar Habo det längsta strået och vinner med 26-24.

Ändra alltid ett vinnande lag verkar vara coachens melodi idag, så till tredje set sker ett par förändringar igen. Denna gång placeras Elias på bänken, Alexander flyttas ut till vänsterkanten och Martin kommer tillbaka in på högerkanten. Setet inleds jämnt, men vid ställning 6-4 till hemmalaget kommer ett ryck i Martins serve fram till 11-4. Därefter har Habo kontroll på händelserna och vinner setet med 25-18 och matchen med 3-0.

Beröm idag till hela laget som trots att vi byter runt och ändrar positioner lyckas hålla skärpa och vinna med 3-0. Ett extra plus till Alexander som får spela på tre olika positioner och klarar det utmärkt!

Nästa match spelas 4/2 på bortaplan mot KFUM Göteborg.

Poänggörare i Habo idag:
Martin Andersson, 13 p
Alexander Bratic, 9 p
Karl Junelind, 7 p
Per Åkerstedt, 6 p
Elias Carlsson, 6 p