Nyckelmatch hemma mot Sollentuna

I den elfte omgången av volleybollens elitserie möts på söndag Habo Wolley och Sollentuna i Habo sporthall. Matchen är en nyckelmatch för de båda lagen i jakten på en slutspelsplats.

Efter tio omgångar av elitserien ligger Habo Wolley på sjunde plats och Sollentunapå åttonde. I nuläget skiljer bara 1 poäng mellan lagen på sjätte och nionde plats så att vinna mot övriga lag i denna del av tabellen är av största vikt. Läget i Habo Wolley inför matchen är bra. Tränare Robert Blomqvist rapporterar att samtliga spelare i truppen är tillgängliga för spel, och tidigare skadade spelare har kommit tillbaks till full träning.

I höstens bortamöte mot Sollentuna blev det förlust för Habo. Robert Blomqvist säger; ”Sollentuna gillar att spela snabbt, så det gäller för oss att vara alerta i block och försvar. Deras sätt att spela varierar beroende på vilka av sina utländska spelare de väljer att matcha, så på så sätt är de lite oberäkneliga. För vår del gäller det att ha fokus på vårt grundspel, dvs att vara stabila i serve och servemottagning.”

Skrivet av

Jörgen Johansson, mediaansvarig Habo Wolley