Nyckelspelare förlänger med Habo Wolley

Nyckelspelaren Jens Persson har nu skrivit på ett nytt kontrakt med Habo Wolley och fanns i måndags med när laget inledde sin försäsong. Med sitt spel och sin inställning är han en viktig del av laget och efter att han funderat igenom en satsning på ännu en säsong har han nu tagit det glädjande beslutet att fortsätta.

Jens Persson är en trotjänare i Habo Wolley, han kom till klubben för sju år sen och har nu beslutat sig för att fortsätta sin elitsatsning, något som gläder Habo Wolleys sportchef Andreas Hult.
– Jens är en nyckelspelare för oss, både med sitt spel och sitt sätt att vara. Han visade en stor beslutsamhet när han förra säsongen kom tillbaka efter nästan ett års skadefrånvaro och jag är glad att han nu har beslutat sig för en fortsättning. Även om han är från Ystad känns han som en egen Haboprodukt och det är många av våra supportrar som vill se Jens på planen.

Jens Persson siktar på att slå in fler bollar i Elitserien kommande säsong. Foto: Tilda Larsson

Jens Persson siktar på att slå in fler bollar i Elitserien kommande säsong.
Foto: Tilda Larsson

Nyförvärv och ny tränare motiverar
Beslutet att fortsätta kom inte som en självklarhet för centern, men efter att ha funderat över sommaren kände han återigen motivationen att spela i Elitserien.
– Jag var på väg att sluta min elitsatsning efter förra säsongen, men när jag såg vilka spelare klubben knöt till sig och att det kommer att bli en väldigt motiverad och spännande trupp så kände jag motivationen komma krypande. Dessutom är jag spänd på att se hur vår nya tränare, Alessandro Lodi, kan utveckla mig, berättar Jens Persson.

Hoppas på fortsatt utveckling
Efter en svår knäskada i februari 2015 återkom Jens Persson i spel i januari nästan ett år senare. Comebacken var lyckad, men med en full försäsong så är chanserna stora att vi får se honom prestera på topp och fortsätta sin utveckling.
– Jens var bättre än någonsin när han skadade sig. När han kom tillbaka i våras var han bra, men givetvis inte i toppslag. Nu får han en full försäsong med träning och jag tror att vi kommer att få se stor utveckling på honom under säsongen, avslutar Habo Wolleys sportchef Andreas Hult.