Ordföranden har ordet

Flera unga spännande talanger i årets elittrupp

Årets elitlag ser verkligen spännande ut. Robert Blomqvist är inne på sitt andra år som elittränare och hans uppdrag är att ha fokus på utveckling och en tydlig spelidé samt skapa en god träningskultur där spelarna tar ett stort eget ansvar. Det är till stor del Robbans förtjänst att vi fått in flera unga talanger utifrån i årets elittrupp, och det ska bli mycket intressant och se vad han kan åstadkomma med detta unga spelarmaterial kryddat med några mer etablerade spelare. Jag räknar med att så många som möjligt kommer och hejar fram oss på hemmamatcherna som för övrigt blir 13 istället för nio i grundserien. En extra derbyomgång mot Rig Falköping, Falkenberg, Örkelljunga och Hylte är nytt för årets elitserie.

 

 

Volleybompa en bra start – Ett projekt stöttat av Allmänna Arvsfonden

Vi har i år fått en fantastisk möjlighet att utveckla vår förening dit vi vill med hjälp av Allmänna Arvsfonden. Under tre år kommer vi jobba med att utveckla barn och ungdomsidrott, både i vår förening, samt i andra föreningar som vill ha stöttning från oss. Vår önskan och strävan är, att volleybollfamiljen ska bli mycket större och anledningarna är flera. Framförallt tycker vi att Kidsvolley är världens bästa barnidrott, men våra barn måste också ha fler att spela mot i närområdet samtidigt som vi tycker att vi har ett bra koncept för barnidrott som fler borde få ta del av.

 

Allt fler barn väljer att börja spela volleyboll

Trenden att allt fler barn i Habo väljer att börja spela volleyboll håller i sig. Vi har nu passerat 200 aktiva och jag tror inte att det är någon omöjlighet att vi är fler än 300 när vi summerar kommande säsong. Att vi blir fler gläder mig av flera själ. Främst för att jag vet att volleyboll är något som utvecklar individen på många sätt. Vollyboll är en sport som bättre än någon annan lär ut att samarbete lönar sig. Ett stort eget ansvar och ansvar för varandra är vad som gäller i volleyboll. Med de färdigheterna i bagaget står man bra rustad också för övriga livet. Det är inte bara i Habo som volleybollen växer, Falköping, Floby, Jönköping är några klubbar i vår närhet som ständigt bli större.

Nu är vi över 40 ungdomsledare – snart blir vi ännu fler

På kort tid så har vi blivit över 40 ungdomsledare i klubben, utan det så hade det inte varit möjligt att fortsätta växa på det viset som vi gör. Många ledare i varje grupp är grunden för att vi ska kunna bedriva bra verksamhet. Är vi många som hjälps åt blir det roligt att engagera sig. En del i vårt Arvsfondsprojekt går under namnet Unga ledare. Denna projektdel är något som vi tro kommer höja nivån på vår verksamhet lite till. Enkelt beskrivet så innebär det att vi erbjuder de ungdomar som vill att var med och utvecklas som hjälpledare, med mentorer som stöd. Detta kommer vara möjligt redan i tidig ålder (från 9-10 år). Det stundande året kommer det vara ännu fler aktiviter än tidigare. En förutsättning för att det ska fungera är att många utöver ungdomsledarna hjälper till. Ett stort tack till er alla, inte minst, för att ni alltid gör det med väldigt gott humör. Det är en stor förmån att få vara med och leda en klubb med sådant stort engagemang bland medlemmarna.

 

50 lag på förra säsongens sista Kidsvolleyturnering

Kidsvolleyverksamheten är det som växer mest i klubben just nu. Vill du se äkta idrottglädje så rekommenderar jag ett besöka på någon av våra kidsvolleyturneringar under året. Det är fantastiskt att uppleva den glädje man ser runt omkring sig. Sällan har jag sett så många glada barn på en gång. Många korta matcher i tät följd är en stor del av framgångsreceptet. Det blir ingen tid för att sura efter en förlust när nästa match börjar om tio minuter. En viktig del är också att Kidsvolley är så finurligt utformat så alla måste vara delaktiga i spelet hela tiden. Vi har verkligen ett bra koncept för dessa tureneringar. Jag går därifrån med ett leende på läpparna varje gång, stärkt i vetskapen att vi har något att erbjuda, som barn älskar.

 

 

Klubbens mål de närmaste åren

Vi ska fortsätta bygga ut barn- och ungdomsverksamheten med fokus på lust och glädje, samtidigt som vi skapar en träningsmiljö som gör det möjligt för alla att bli riktigt bra elitspelare om det är det man vill. En förutsättning för detta är att vi hela tiden skapar möjligheten för ledare på olika nivåer att utvecklas både när det gäller volleybollkunnande och i sitt ledarskap. Vårt mål är också att vi ska vara en klubb som känns rätt att komma till för att utvecklas som elitspelare. Vid sidan om detta så är vi beredda att vara en positiv kraft att för utveckal barnidrotten både lokalt och regionalt med de nya resurser som vi tillförts genom Arvsfondsprojektet.

 

Vi syns på Volleyboll i höst

Med varma volleybollhälsningar

Jan-Anders Haag, ordförande Habo Wolley