Örkelljunga drog det längsta strået mot Habo Wolley!

Det blev Örkelljunga som gick till slut gick segrande ur en bitter slutstrid i sista seriemötet mot Habo Wolley. Efter att taktpinnen bytt sida av nätet ett flertal gånger under matchen stod Örkelljunga till sist som segrare med 1-3!

Habo inleder starkt, och tuffa servar skapar tidigt problem i Örkelljungas servemottagningslinje. Bortalaget är dock inte sena med att komma in i matchen, och tunga servar från Peter Lundgren och Tomas Vilimas skapar problem för Habo. Vilimas gör hela tre serveess i rad och tar Örkelljunga till 11-12. Ställningen hålls sedan ganska jämn mellan de båda lagen då Örkelljunga spelar ett mycket snabbt passningsspel och Habos block har svårt att hänga med. Samtidigt storspelar Jakob Molin i framlinjen och ställningen är fortsatt jämn vid 23-23. Habo får dock problem med servemottagningen i slutet och lyckas inte ta poäng. Örkelljunga vinner med 23-25.

Servemottagningsproblemen följer med Habo även in i andra set. Örkelljunga öppnar stabilt, men får sedan lite problem med få spelet mellan passare och anfallare att klaffa. Habo har bra utdelning i sin serve, men alldeles för många blir till missar och Örkelljunga får där med sig många gratispoäng. Roy Powell gör vad han kan i anfall, men problemen med Örkelljungas servar gör att Habo får se sig i ett massivt underläge och förlorar andra set med 18-25.

Den lite längre setvilan inför tredje set verkar vara precis vad Habo behöver. I en enormt stark inledning, där servarna nu sitter och blockspelet fungerar, rycker Habo till 10-3. Habos servemottagare får till slut sitt spel att fungera, och energin samt kämparglöden i truppen är vitt skild från det andra setet. Roy Powell storspelar nu, som i många tidigare matcher, från servelinjen och skapar två raka serveess och Habo är snart i ledning 21-14. Örkelljungas rutinerade lagkapten Peter Lundgren svarar med att ta två poäng, men Habo kan stabilt spela hem setet 25-17.

Örkelljungas svacka varar dock inte länge. Man tar sig snabbt upp i ledning till 5-10 innan Habo kommer igång ordentligt. Smarta beslut i svåra situationer och bra glöd från hemmalaget gör att man vid 12-12 är ikapp. Lagen följs sådan åt relativt jämnt, men Örkelljunga håller någon poängs ledning konstant. Vid underläge 22-23 kommer Oscar Hult in för att serva, och hans serve gör att Habo utjämnar. Ytterligare en bra serve ger Habo chans till att få setboll, men det vanligtvis stabila samspelet mellan Arvid Haag och Jens Persson brister något här, och ställningen är utjämnad 24-24. Kampen om slutbollarna blir till publikens förtjusning stenhård med flera rallys, räddningar och upptäckningar. Till sist är det dock Örkelljungas block, i form av Trent O`Dea, som tar hem fjärde set och matchen med 27-29.

Kapten Roy Powells kommentarer:
– Vårt spel när det kommer till servande och servemottaning kan absolut bli bättre! Vi tränar på det väldigt mycket, så vi måste helt enkelt var självsäkra i de förmågor vi har. Att vi dock kunde komma in på plan igen efter tiominuterspausen med bra energi, vilket oftast inte är helt lätt då man kan bli kall och pulsen går ner, är starkt. Jag tycker verkligen vi gjorde ett bra jobb i att kämpa oss tillbaka in i matchen och få till ett fjärde set där vi återigen skapar chanser för att vinna. Det blev en tuff kamp även om det inte slutade som vi ville.

 

Matchfakta: Habo Wolley – Örkelljungas Volleybollklubb: 1-3 (23-25, 18-25, 25-17, 27-29)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Linus Ekstrand – 16 poäng
Roy Powell – 16 poäng
Giannis Madouras – 12 poäng

Bäste poängplockare i Örkelljungas Volleybollklubb:
Tomas Vilimas – 21 poäng
Peter Lundgren – 17 poäng
Tobias Persson- 13 poäng

 
Foto: Torbjörn Gemhed