Oscar Hult tar plats i elitlaget!

Oscar Hult tar plats i klubbens elitserielag inför den kommande säsongen. Han är en ambitiös och träningsvillig spelare som har gjort stora framsteg som spelare det senaste året och det är nu naturligt att ta klivet in i elitlaget.

Oscar är föreningens första ”andragenerationsspelare” att ta en plats i representationslaget.  Pappa Andreas Hult var med och startade klubben och spelade i A-laget under flera år. Nu är det dags för Oscar att visa framfötterna på elitnivå.

Fakta

Ålder: 18 år
Längd: 193 cm
Position: Passare
Antal elitsäsonger: Har tränat med A-laget i ett år
Tidigare säsonger i klubben: Sju stycken

Vi ställde några frågor till Oscar inför säsongen.

Varför fortsätta din satsning i din moderklubb. Hur känns det inför säsongen för din del? 

  • Jag har bara blivit bättre för varje säsong och att fortsätta utvecklas i moderklubben var ett självklart val. Med ett mål på att öka aktiviteten kring elitlaget gör det också extra roligt att satsa hårt.
Vad har du för personliga mål med säsongen som kommer?
  • Jag är inte skolad passare från grunden utan jag skolades om för två säsonger sedan. Så att bli en bättre passare både tekniskt samt spelmässigt är mitt största mål.
  • Sen vill jag också kriga till mig speltid och göra Elitseriedebut under året. Drömmen hade varit att göra det mot RIG.

Hur ser du på den satsning som görs med mer träning i elitlaget i år?

  • Det ser jag som något mycket positivt! Det gör oss tajtare i laget och framförallt blir vi bättre.
Har du något mer som du vill säga inför säsongen till klubbens medlemmar och fans?
  • Jag vill bara säga att jag hoppas alla klubbens medlemmar kommer och stöttar oss i Habo sporthall i hemmapremiären 4:e oktober mot RIG Falköping!

Frågor?

Kontakta Headcoach Martin Andersson, 0768-248888

skrivet av Jens Ottosson