Oväntat tufft för Habo Wolley mot Lund

Habo Wolley lyckades besegra Lunds VK med 3-1 i set, men det var på det berömda håret att laget fick lämna Skåne med tre mycket viktiga poäng. Lund gjorde nämligen en kanoninsats och hade Habo i gungning.

Lunds VK hade fortfarande inte vunnit en match i elitserien inför kvällens drabbning. Och kanske var det underskattning från Habos sida som gjorde att man i princip bara ställde ut skorna till en början. Hastigt och mindre lustigt tog Lund ledningen med 10-2 och Habo fick jobba i uppförsbacke. Habo tog sig ifatt till 13-13 men Lund gjorde i slutet av setet ytterligare ett ryck och tog hem första set med 25-22.

I andra set var Habo vakna från början och hade greppet under stora delar. Man lyckades även vara starkast på slutet och plocka hem setet 25-21.

Tredje set blev matchens jämnaste, där Lund faktiskt hade ledningen långt in i handlingarna. Som så många gånger förr visade dock Adnan Herco på rutin när det var jämnt och kunde vinna några mycket viktiga bollar för Habo Wolley och sätta laget i förarsätet med en två ett-ledning i set.

Vinsten i tredje set skulle visa sig punktera Lunds flow något, samtidigt som Habo nu var ordentligt inne i matchen och spelade mycket effektiv volleyboll. Set nummer fyra gick således enkelt till Habo, som därmed kunde vinna matchen med 3-1 i set.

I Habo fanns vissa glädjemoment att finna under matchen. Bl.a var centerspelet mycket effektivt då Berggren och Rooney levererade 16 anfallspoäng på 21 försök vilket är toppklass. Alexander Berggren var dessutom mycket vass i serven där han gjorde många viktiga serverundor i kritiska lägen.

Nästa match är mot ännu obesegrade Falkenberg på hemmaplan i Habo Sporthall lörda 18/11 16.00. Lagen möttes för några veckor sedan och då fick Habo med sig en poäng från Falkenberg efter att matchen slutat 3-2 till hemmalaget. Chans till revansch alltså.

Lunds VK 1-3 Habo Wolley
(25-22, 21-25, 23-25, 18-25)

Bästa poängplockare i Lund:
Slawomir Judycki 18p
Pontus Nilsson 14p (MVP)
Patrik Bertilsson 12p

Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco 17p
Stefan Stolic 14p
Alexander Berggren 12p
Kenneth Rooney 10p (MVP)