P00-01 åkte till Ulricehamn

Habo Wolley killar födda 2001 och 2000 åkte i söndags till Ulricehamn för tredje omgången i VästSvenska Serien. Det blev en turnering med 9 lag. Denna gång var killarna utan förstärkning av äldre spelare och jag måste säga att de spelar många gånger briljant mot betydligt äldre och mer rutinerat motstånd.

Vi inleder med spel mot Göteborgsklubben Gråå, som senare tar sig till final, och spelet fungerar helt okej men vi fastnar i ett par rotationer i varje set och förlorar klart 2-0. Alingsås står för motståndet i andra matchen och efter ett tufft första set kommer killarna verkligen igång i andra och spelar bästa volleybollen för dagen. Tredje set börjar tufft och vi lyckas aldrig riktigt komma tillbaka till spelet från andra set och vi förlorar matchen 2-1. Detta innebär att vi förbereder oss för B-slutspel. I B-slutspelet visar vi upp en stabilitet som räcker för att slå lagen där och vi bärgar sjundeplatsen i turneringen.

Även om det hade varit fint att ta sig till A-slutspel och tredje set mot Alingsås är dagens plump så är jag nöjd med killarnas insats. I slutet på dagen börjar fokus tryta och det är något vi måste jobba vidare mentalt på för att kunna hålla uppe vårt spel. När vi spelar på topp är vi definitivt med och slåss med de bästa seniorlagen i VSS. Vi behöver jobba på att hålla vårt spel på en stabil nivå.

Under dagen får många i laget chansen att spela olika positioner och alla gör en väldigt bra insats, det är inte enkelt att hålla ihop spelet när man byter runt positioner mycket. Träning ger resultat och jag är framförallt nöjd med det försvar killarna visar upp. När vi har utrymme att serva som vanligt visar vi också upp varför vi definitivt är Sveriges bästa lag i vår ålder, det servetryck som vi lyckas hålla skulle skrämma vilket lag som helst. Där vi faller kort är anfall och det handlar först och främst om att nätet sitter på seniorhöjd och även om vi ibland lyckas med fina anfall så har vi inte tillräckligt med storlek för att på allvar vara ett hot. Men ge killarna tid att träna så kommer det att förändras fort!

Jag är sammantaget nöjd med dagen och vi tränar vidare, nästa utmaning för ett gäng av killarna är att representera Västsvenska i DistritksSlaget i början av nästa år.

skrivet av Jens Persson

20151122_130454