Play off in fortsätter på hemmaplan

Den nya fortsättningsserien Play of in går in på andra helgen. Efter att Habo Wolley förra helgen förlorat den svängiga femsetaren i Lund har de nu återvänt till hemmaborgen Habo Sporthall där man på söndag tar emot Vingåker

Vingåker inledde säsongen mycket starkt och spekulationerna gick hur vida det var ett nytt topplag som etablerats i de sörmländska skogarna med de tunga rekryteringarna Albin Eriksson och Tomasz Mroz från ärkerivalen Linköping. Den goda formen höll dock inte i sig och när grundserien avslutades återfanns Vingåker på en åttonde plats precis efter Habo som tvärt emot Vingåker inledde säsongen svagt för att sedan avsluta starkare.

I Vingåker handlar mycket om kantanfallarna Andzej Savostenok och Albin Eriksson, som båda åtnjuter stort förtroende från spelande tränare och passare Alex Jenkins. Tidigare nämnda Tomasz Mroz har också hög kapacitet och när han har en bra dag så tillhör han toppspelarna i elitserien. På bänken sitter kapital i bl.a Habobekantingarna Axel Qvarnström och Chris Kalfic, men även den högt hoppande och hårt slående Max Regitnig och talangen Fredrik Ljung kan gå in och bidra till våra gästers spel.

Hemmalaget då? Som vanligt är ett av nyckelmomenten för Habo att hålla ihop servemottagningen för att passaren Jonny Macdonald ska kunna utnyttja sina anfallsspelare. Jämför man de båda lagen head2head bör Habo kunna göra mycket skada i mitten med Alexander Berggren och Lars Wilmsen som båda är starka anfallare.

Vid seger tar Habo ett grepp om andraplatsen i play off in-serien och man får även vittring på förstaplatsen. Seriesegern kräver dock att Lund tappar tre poäng på sina två resterande matcher. Förlust för Habo innebär att slutspelsplatsen hänger lite löst, men för att den ska halka ifrån Habo krävs att man även förlorar sista matchen hemma mot Södertelge samtidigt som Telge också ska besegra Lund innan dess.

Habo och Vingåker har tidigare mötts två gånger under säsongen, lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher och den senaste spelades i Habo och innebar en kassaskåpssäker seger för hemmalaget. Så enkel kan man nog inte förvänta sig att helgens batalj blir, utan vi ser fram emot en hård kamp mellan två lag i jakt på slutspelsformen.