Poängjakt på bortaplan

Denna helg har kylan slagit till i Sverige, vad vore då bättre än några värmande poäng för Habo Wolley i morgondagens match mot Hylte/Halmstad? Serieledarna på bortaplan är givetvis en tuff utmaning för oss men vi visade i hemmamatchen mot dem för ett par veckor sedan att vi har potential att störa dem. Då var vi det bättre laget i ett och ett halvt set innan vi tyvärr släppte av något på gasen samtidigt som Hylte/Halmstad drog ner på sina egna misstag.

Hur gör man då för att störa årets upplaga av Hylte/Halmstad? De har presterat bra servemottagning under säsongen och har många starka anfallsalternativ, därför måste vi ha bättre press i vår serve än vi har haft tidigare under säsongen så vi får bort dem från nät och förenklare vårt block- och försvarsspel. Därtill behöver vi bli vassare på att vända försvar till egna poäng, något vi har jobbat på under framförallt slutet av veckan.

Det viktigaste för oss är dock att återigen tro på vår egen kapacitet. I senaste matchen, mot LVC, saknades den tron och då vinner man inga matcher. Kan vi göra det samtidigt som vi lyckas med ovan nämnda speldelar är jag övertygad om att vi kan utmana Hylte/Halmstad om poängen imorgon.

Matchen spelas i Örnahallen i Hyltebruk kl 17.00 imorgon söndag.

/Coach Lillis