Publikfesten avtog i Habo

Trots ett massivt 515-hövdat publikstöd lyckades inte Habo Wolley vinna den ack så viktiga första kvartsfinalmatchen. Ett stabilt spelande Örkelljunga med hög kompetens på varje position var för dagen det bättre laget, och Habo måste nu vinna minst en av de två bortamötena för att få till en fjärde kvartsfinal på hemmaplan.

Första set började med stabilt sideoutspel från både lagen innan Lennie Hansson går ner och gör en serveserie och tar upp Örkelljunga i ledning. Kort därefter replikerar Habo Wolley i Arvid Haags serve, där bl.a två ess gör att Habo tar kommandot. Örkelljunga återtar dock greppet men det är jämt fram till 19-19. Där visar Peter Lundgren på både rutin och servekvalitéer och Habo fastnar fullständigt i en rotation, och Örkelljunga kniper första set med 25-19.

I andra set tar Örkelljunga en tidig tvåpoängledning. Denna står sig i princip hela setet och det skiljer aldrig mer än 2-3 poäng. Habo får i detta set hål på Örkelljungas servemottagning, men Örkelljunga lyckas ändå smasha sig ur svåra lägen och kanske är det här det blir tydligast att Habo Wolley saknar sina två ordinarie centrar. Setet avslutas med att Örkelljunga blockar hem 25-22, och Habo får gå till tiominuterspaus med två sets underläge.

Tredje set blir matchens mest välspelade och båda lag håller mycket hög kvalité i anfallsspelet. Habo har 61% anfallseffektivitet vilket i princip alltid brukar räcka till seger. Örkelljunga har dock otroliga 65% och med tre servemiss färre och ett serveess mer är det ändå inget snack om att Örkelljunga ska ta hem set tre och därmed matchen.

Ljusglimtar för dagen är att se hur Alexander Berggren verkligen växt in i rollen som center och att Oskar Hult tar sig ann sin nya roll med den äran, fyra poäng på fem anfallsförsök är riktigt bra. Servemottagningen fungerar under stora delar av matchen riktigt bra där Linus Ekstrand för omväxlings skull får majoriteten av servarna på sig. Med bra servemottagning kan passaren Arvid Haag distribuera bollen väl och både Roy Powell och Jakob Molin är effektiva. Sammanfattningsvis är det en gedigen laginsats från Habo, men Örkelljunga är numret för stora och det är bara att lyfta på hatten.

-Det är helt fantastiskt att spela inför såhär mycket publik. Personligen har jag bara gjort det en gång tidigare, inför 700 galna Bosnier, men för många var det nog första gången. Att vi förlorade med 0-3 var såklart tråkigt, man hade gärna njutit av tillställningen längre tid. Men idag gjorde Örkelljunga en riktigt bra match, samtidigt som vi har skador på två startspelare. Nu får vi ladda om batterierna och åka ner till Skåne nästa vecka och visa att vi vill ta det här till ytterligare en hemmamatch. Vi har slagit Örkelljunga tidigare så varför inte göra det igen, resonerar Arvid Haag efter matchen.

Näst match går av stapeln torsdag 23/3 19.00 i Forum Örkelljunga, och knappt två dygn senare 25/3 15.00 är det återigen match på samma plats. Om Örkelljunga vinner båda dessa bataljer går de vidare till semifinal, en Haboseger innebär att matchserien förlängs och då spelas en eventuell tredje kvartsfinal i Habo Sporthall onsdag 29/3 19.00

Poängplockare i Habo:
Jakob Molin 12p
Roy Powell 11p
Alexander Berggren 8p
Arvid Haag 6p
Oscar Hult 5p
Linus Ekstrand 5p

Poängplockare i Örkelljunga:
Tomas Vilimas 14p
Tobias Persson 14p
Peter Lundgren 13p
Trent O’dea 7p
Lennie Hansson 6p
Shun Imamura 3p

Publiksiffra: 515