Rapport från 3-kungaslaget 2017

Habo Wolley åkte med 17 ungdomslag till 3-kungaslaget i Kungälv och vi hade verkligen en toppenhelg. Cupen lockade lag från hela södra Sverige och även många lag från Norge.

Cupen blev även en sportslig succé då vi kammade hem nio medaljer i de olika klasserna.

Vi bärgade guldet i tre klasser: P20, P16 och L6M (P15). I tre klasser tog vi hem silver: F16, L6M och L4. Extra roligt här att vårt flicklag i F16 spelade så bra volleyboll och tog sig till en final. Våra allra yngsta spelare i Level 4 visade också upp prov på riktigt fin volleyboll under helgen. I tre klasser tog vi hem bronsmedalj: F20, L6M och L5M.

Våra F20-tjejer föll i jämn en semifinal mot ett lag som vimlar av flicklandslagstjejer och tog hem bronset med mersmak. De här tjejerna har dessutom minst ett år kvar i åldersklassen.

I L6M dominerade vi fullständigt då våra fyra lag tog hem alla fyra semifinalplatser! Utöver detta så tog vi tre fjärdeplatser i P18, L5M och L4. Även övriga lag gjorde en bra turnering i helgen. Vi åker hem från 3-kungaslaget med ett leende på läpparna!

Vi deltog i de flesta klasser med något lag:

  • P20 (ett lag)
  • F20 (ett lag)
  • P18 (ett lag)
  • P16 (ett lag)
  • F16 (ett lag)
  • Fyrmanna Level 6 (fyra lag)
  • Fyrmanna Level 5 (fem lag)
  • Fyrmanna Level 4 (tre lag)

Ni som vill se alla resultat i helgens turnering kan göra det här: https://www.profixio.com/matches/volley/k

Bilder från cupen finns på www.facebook.com/habowolley

Bilder: Torbjörn Gemhed

Här följer kort rapportering från klubbens deltagande lag:

F20

Första matchen för 3-kunga spelades mot Westan, matchen startade efter en stressig uppvärmning pga försening. Vi kom igång med spelet under matchens gång och vann matchen stabilt med 2-0. 25-15 och 25-13.

Andra matchen spelades mot Sollentuna 01 där vi hade övertag hela matchen igenom. Vinst med 2-0. 25-8 och 25-10

Tredje matchen spelades mot det norska laget Jardar och vanns också den stabilt med 2-0. 25-5 och 25-7. Under denna matchen gick Moa Morency in och spelade passare och Frida Gemhed debuterade på center positionen och gjorde det med bravur

Vi kunde under gruppspelets gång spela runt på olika positioner, bla Moa Morency som passare, och Frida Gemhed som under tunneringen spelade både center och vänster.

Efter gruppspelet väntade kvartsfinal mot ännu ett norsk lag Hollsad. Precis i rätt tid dyker coachen Joel Nilsson, som inte kunde närvara under gruppspelet. Vi hammnar i ett underläge 8-3 i början av kvarten, men när Sofia Larsson går bak och servar in en serie på hela 13 servear är vi back on track. Resten av första setet är relativt stabilt och vinns med 25-21. Andra sett var dock en helt annan historia. Ett mycket tryggt Habo framme vid nät vinner med 25-6 och var därmed klara för semi.

I semi ställs vi mot ett annat Sollentuna än de vi mötte i gruppen. Sollentuna vit, vi visste innan att detta skulle bli en tuff match men vi går in med inställningen att vi inte har något att förlora. Vi spelar bra och får upp mycket av deras bollar men lyckas inte ta oss hela vägen. Sollentuna vinner med 2-0. 25-18 och 25-23. Sollentuna som sedan spelade final stod som segrare i U20.

I bronsmatchen spelar vi mot ytterligare ett norskt lag. Denna matchen vinner vi stabilt då vi hade greppet om matchen hela vägen igenom med 2-0. 25-10 och 25-8 och står tillslut som 3:a i F20, vi alla är väldigt nöjda med vår prestation.

Vi tackar kungälv för iår och är redan taggade för nästa år då många i laget har rätt ålder inne

Laget som spelade i helgen bestod av: Kajsa Hageberg, Frida Gemhed, Sofia Larsson, Moa Morency, Towe Sjödell, Sofia Florqvist, Moa Forzelius

/Coach: Joel Nilsson

F16

Habo FU16 spelade med en grupp på sex tjejer hela turneringen där samtliga spelare har spelat otroligt bra och växt under turneringens gång. Gruppmatcherna avlöser varandra och när gruppen är vi färdigspelad står vi som segrare vilket innebär att Engelholm blir motståndare i kvartsfinalen. Båda set blir publikfriande, speciellt andra set då Habo lyckas hämta upp ett 8- 15 underläge vilket gör coachduon onödigt nervös. I finalen ställs vi mot Koll indigo från Norge som spelar en strålande volleyboll för att vara i U-16. I första set utmanar tjejerna Koll men blir tyvärr förlust där. I det andra orkar tjejerna inte längre hålla uppe nivån och det blir en kort historia till Kolls favör.

/ Oscar Hult och Samer Samir

 

Habo Snape

Habo Snape: Saga Almfors, Moa Liljegren, Ted Zethson och Axel Åkerstedt spelade Lvl 5 mix! Vi försökte spela så likt riktig volleyboll det gick och alltid spela tre slag och om möjligt undvika studs! Efter 2 st 1-1 matcher och en 2-0 seger var sista gruppmatchen ett måste att vinna med 2-0. Den mentala pressen blev MYCKET påtaglig. Nyttigt!! Efter ett svajigt första set med knapp seger släppte spelet och Snape gick stabilt vidare till semi efter bollräkning… Där det tog stopp mot segrande Södertelge men en bronsplats efter vinst mot Habo Kings var guld värd. Gött gäng som haft riktigt roligt!

/Per Åkerstedt

 

Habo Maya

Habo Maya spelade bra volleyboll hela helgen och tappade endast ett set. Gruppspelet klarades av utan setförlust, men i en av matcherna var det tight i andra set innan rollerna i laget fungerade så som det var tänkt. Det var härligt att se hur laget växte med uppgiften match för match och hur spelarna hela tiden spelade för varandra. En stabil servemottagning och mycket få anfallsmisstag lade grunden till turneringssegern.

/Coach Robert Blomqvist

 

Habo Aztecs

Habo Aztecs åkte till Kungälv med en stark tro på lagets förmåga och med tydliga förhoppningar om medaljer. Ett starkt och stort spel resulterade i gruppseger. I kvartsfinalen ställdes Aztekerna mot Kungälv. Trots en hängiven hemmapublik så lyckades vi vinna i raka set. I semi ställdes vi mot kompisarna i Habo Inka som tyvärr visade sig starkare för dagen. I Bronsmatchen möttes vi av ytterligare ett Habogäng, the Mohawks. En kanske ännu tightare drabbning avgjordes i skiljeset till tuppkammarnas fördel. Hem åker vi alltså med finfin. men lite snöplig, 4:e-plats.

Lagmedlemmar: Olle Johansson, Carl Larsson, Elias Blom och Max Lundin.

/Hövding: Jesper ”Mårten” Malengård

 

Habo Kings

De 4 kungarna i Habo Kings anlände på fredagskvällen till Kungälv, redo att ta sig an 3-kungaturneringens mixade level 5. Första speldagens facit blev 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. Kungarna blev 2:a i gruppen och säkrade därmed en semifinalplats i A-slutspelet. Kvällen avslutades med besök på Donken och därefter Beanboozeled i sovsalen. De flesta var rörande överens om att hundmatssmaken var vidrigast.

På söndagen väntade semifinal mot Danderyd. Kungarna kämpade tappert men fick till slut dra det kortaste strået mot de huvudet längre motståndarna. I bronsmatchen väntade kompisarna i Habo Snape och som vanligt blev det en jämn tillställning. Men åter igen hade motståndarna en något bättre dagsform. Kings slutade 4:a vilket trots besvikelsen får ses som en bra prestation! Killarna åkte hem på gott humör vilket tyder på en lyckad turneringen!

/Pekka Strandroth och Daniel Sandberg

 

Habo Merry

Habo Merry (Elias och Noel Samuelsson, Leo Nordström och Lage Zethson) stod för en imponerande insats. Trots en bit kvar upp till nätkanten avslutade man konsekvent med smash och förutom i en jämn match mot Habo Frodo gick man segrande ur varje möte.

/Paul Zethson

 

P16

Vilken helg och vilka framgångar för vår verksamhet! Helt sjukt bra!

Jag har coachat ett favorit tippat lag med 9 spelare som alla är födda 2003. Alvin Almberg är vår nyaste spelare som började spela volleyboll för 6 veckor sedan, ser ut som han har spelat i flera år redan. Övriga lag medlemmar Theodor Grahn, Jacob Perhamn, Ossian Stange, Isak Junvik, Eddie Rogö, Marcus Gemhed, Ludvig Stenman och Hugo Morency. Av dessa spelare har vissa hunnit spela en hel del 6-manna samtidigt som några spelar 6-manna för första gången.

Efter gruppspelet kunde man se att Falkenberg Vbk skulle utgöra det största hotet för Habo Wolley’s 03:or. Lagen känner varandra väl eftersom man stött på varann i otaliga semifinaler och finaler. Som coach känner jag väl inte att vi lyckades få något vidare flyt i vårat spel i finalen men vi vinner matchen med 2-0 (25-22, 25-21) och vi ska vara stolta över vår insats under helgen. Jag är rätt så säker på att lagen kommer stöta på varandra på U16 mästerskapet i Falköping till våren och det krävs hårt arbete om vi vill fortsätta att vara bäst i Sverige i denna åldersklass.  /Coach Mathias Morency

 

Habo Bilbo

Laget, bestående av Linus, Elias, Oliver och Casper, fick en tuff start på helgen med tre förluster.

Detta många fina bollar och stora individuella prestationer.

Grabbarna tappade dock inte humöret eller revanschsuget och lyckade vända trenden under söndagen.

Med ett gott lagarbete, lite vinnarskalle och många bra avslut, vanns de två sista matcherna.

Helgen har enligt killarna själva varit rolig, grym, kul och överstyv.

Gott jobbat!

/Mattias Svedjefall

 

Habo Hermione

Tjejerna i Habo Hermione har gjort en strålande turnering. Trots att motståndarna många gånger är större, spelar de tålmodigt vidare med sitt fina spel som imponerar på alla. Många fina bollar har spelats, och tjejerna har kämpat ordentligt!

Det är alltid lika roligt att coacha dessa tjejer, som har ett fantastiskt humör oavsett seger eller förlust. Det enda problemet kan vara att få en syl i vädret när vi har timeout, då de själva har mycket tankar och idéer som behöver vädras 😀

/Martin Joelsson

 

Habo Queens

Emelina Nilenfjord, Elin Meuchas och Nellie Lundell gjorde en toppenturnering i årets 3-kungaslag. Det är alltid lite svårare att få spelet att fungera när man bara är tre spelare. Gruppspelet på lördagen gick helt ok med en seger och en förlust, men vi kände att spelet kunde bli bättre ändå…

På söndagen väntade slutspel och då lossnade också spelet på allvar för tjejerna. De gav under söndagens tre matcher prov på riktigt bra och dynamiskt spel med flera bra anfall. Sista matchen mot KFUM Malmö blev en jämn kamp som våra Queens gick segrande ur. Härliga kämpar i det här laget 💪 En bra avslutning på en kul volleybollhelg!

/Coach Jens Ottosson

 

Habo Incas

Lag Incas började lördagen med en stabil seger över Kungälv. Andra och sista gruppspelsmatchen blev lite tuffare. Helsingborg stod för motståndet och första set blev jämt.  I andra set orkade dock Incas mer och vann matchen och gruppen.  Kvartsfinalmotståndare blev Södertälje Eagles. I den matchen klev killarna fram och gjorde sin klart bästa match för dagen. Semifinal och final spelades mot kompisarna från Habo där till slut mayaindianerna blev för svåra att rå på.  Killarna har spelat otroligt bra och gjort det som ett lag. De har jobbat på varje boll och hjälpt varandra på ett föredömligt sätt. I laget spelade Axel Almfors,  Anton Malengård, Jonah Karlsson och Lukas Morency.

/Stolt och nöjd coach Magnus Perhamn.

 

Habo Frodo

Rapport från Habo Frodo

Jonathan Meuchas, Adam Lindell, Joel Wigardtsson och Victor Atting har i helgen spelat lvl4 i 3-kungaslaget. Laget har haft en riktigt rolig och framgångsrik helg. Framförallt minns man den tuffa fighten mot kompisarna i Habo Merry, där det var mycket välspelad volleyboll. Samtliga killar har utvecklats och dessa turneringar ger mersmak. Vi vill spela mer!

/Fredrik Hult

 

Habo Sioux

Alicia Wigardtsson, Matilda Tjernqvist, Elsa Rudström, Julia Larsson.

Jämnt och säkert spel i dagarna två med fyra härligt, positiva tjejer med minst sagt en otrolig kämparglöd. Riktigt jämna matcher rakt igenom hela cupen, men tyvärr med så små marginaler mot dem.

Tjejerna hade ett stabilt spel med mycket få misstag, OCH om de dessutom hade levererat ”smashing” avslut hade de sopat banan med hela cupen.

/Marie Lif Wigardtsson

 

P18

P18 bestod i helgen av William, Oliver, Elias, Joel, Noel, Filip, Ali och David. Ett gäng som tränar ihop varje vecka men just den här konstellationen har inte spelat mycket match ihop. Helgen har varit nyttig på många sätt med möjlighet för spelare att inta nya roller och känna på hur det känns i hetluften.

Jag är nöjd med hur vi utvecklat vårt spelsystem under helgen, vi tappar inte mycket bollar på vår sida och vi jobbar med ett system som fungerar väl. Det är också kul att se hur alla verkligen vill hitta lösningar på de problem som uppstår. Tyvärr har vi för mycket oprovocerade misstag i anfall och i serve för att på allvar kunna vara ett hot denna gång. Vi visar dock att när vi spelar bra då är vi riktigt bra men tyvärr är det instabiliteten som hindrar oss från prispallen denna gång.

Men trots ”bara” en försmädlig fjärdeplats har det givetvis varit en kul och lörorik helg som det alltid är när man åker iväg med det här gänget.

/Jens Persson

Habo Mohawks

Habo Mohawks spade kanonfin volleyboll under hela turneringen och laget som bestod av Filip Björkbäck, Isak Joelsson, Olle Junvik och Albin Eiderhed tog sig på ett stabilt sätt sig framåt till en semifinal där det blev en riktigt hård batalj mot Habokompisarna. Nära final men väl en stark bronspeng till Mohikanerna!

/Anders Almfors och Mathias Eiderhed

P20

Pojkar 20 gjorde verkligen en stark turnering där man tog sig fram till final mot favorittippade Södertelge VBK. Här spelade Habograbbarna mycket fin volleyboll och jublet i hallen var stort när Einar Andersson blockade in cupguldet med ett monsterblock.

Extra starkt var det av P20-laget som vann trots att nästan alla spelare har fler år kvar i klassen. Det här laget anfördes av våra ungdomslandslagspelare Filip Bratic, Einar Andersson och Algot Danielsson. Kul!

/Coach Humojen Nuuri och Ala Sultan