Rapport från VSS Dam i Falköping

Habo Wolley spelade VSS Division 3 på Söndagen. Vi åkte med ett rent 03-lag, bestående av Emma, Cornelia, Lisa, Nellie, Maja T, Wilma W, Line och Filippa som var spelande coach för dagen.

Första matchen mot Göteborg U1 blev det massor av spel direkt. Hela tiden otroligt långa bollar, massor av bra spel och räddningar och lagen följdes åt poängmässigt, med Göteborg något poäng före hela tiden. I slutet av setet fick Göteborg sedan några lättare poäng. 18 – 25. I andra set var vi inte riktigt på tå i början utan släppte iväg Göteborg till några poängs ledning. Dock så åt sig Habo in i matchen, och efter några tunga servar från Line gick vi från 18-21 till 21-21. Därifrån kunde Göteborg tyvärr sätta några välspelade poäng. 21-25.

I andra matchen väntade Jönköping Blå. Första set såg ut som mot Göteborg, med den skillnaden att Habo ledde med liten marginal genom setet. Habo hade 24-22 men sedan kom några snöpliga misstag samtidigt som Jönköping spelade helt utan nervositet trots underläget, och kunde gå om. Där kändes det tungt, det kändes som vårt set men tyvärr knyckte Jönköping det. 25-27. I andra set märktes det direkt att tjejerna inte var nöjda med att ha släppt första. Mycket bra spel, noggrant, få misstag, och Habo fick 4-5 poängs ledning tidigt och kunde hålla det. Jönköping kom ifatt lite grann till 20-16 men det klarade Habo utan att bli spända av läget utan gick sedan direkt till 25-16 tack vara stabila tuffa servar av Maja. Viktigt, för vi kom 2:a i gruppen på bättre poängskillnad än Jönköping.

Därefter blev det placeringsmatcher för plats 4-6. Första placeringsmatchen mot Ymer. Vet inte vad som hände, det kändes som att vi kunde rubba dom men fick inte spelet att flyta, lite missförstånd, lite passivitet. Första set 23-25. Andra set blev det ännu lite mer försiktigt tvekande, och Ymer gick fram till 18-11, då tog Habo timeout och var nära att komma ikapp, Filippa servade upp till 23-24 men sedan kom ett snöpligt övertramp. 23-25.

Andra placeringsmatchen till och med jämnare än alla jämna matcher vi spelat, mot Jönköping Röd, enligt uppgift med 2 damer som normalt spelar i Jönköpings Div 1-lag. I första har vi en liten ledning men släpper upp dom till 23-23. Vi tar timeout och kan ta hem setet, 25-23. I andra hamnar vi lite efter, ligger under med 14-11, men vid 18-18 är vi ikapp, sedan följs lagen åt till 23-23, sedan får Habo 2 poäng på raken, 25-23, och vi avslutar med en vinst!

Till slut blev det en 5:e-plats, efter Jönköping Röd trots att vi slog dom, men före Ymer som ju slog oss. Hela dagen spelade vi tvåpassarsystem med Wilma och Nellie, och med Maja när Wilma eller Nellie var avbytta. Det funkade bra, alla var med på vad som hände på banan och spelet flöt på fint. Kul att detta funkat så bra nu!

Alla hade rätt inställning hela dagen, mycket glädje och positiv peppning i laget. Vi måste hitta en lösning på bollarna som ramlar ner bakom block, här har vi mycket att tjäna om vi kan hitta rätt.

Nästa VSS Div3 är hemma i Habo 4:e November, det ser vi fram emot!

skribent: Magnus Westroth