Referat från Mikasa Challenge 2018

Habo Wolley åkte till Mikasa Challenge med 19 lag var därmed den största föreningen för tredje året i rad, tätt följda av Engelholms VS och Sollentuna VK.

Mikasa Challenge är Sveriges största ungdomstävling i volleyboll som i år samlade hela 269 lag från hela landet. De äldsta spelarna i årets turnering var födda 2003 och fick endast spela i den svåraste klassen Level 7. I övriga klasser från level 4-6 får man som äldst vara född 2004. de yngsta spelarna från Habo Wolley på årets turnering var födda 2009 och spelade i level 4 och 5.

Habo Wolley kammade hem flera medaljer i olika klasser och vann för fjärde året i rad den tuffaste klassen på pojksidan. För andra året i rad tog vi även hem andraplatsen i Level 7 svart pojkar!

Alla resultat (klicka här)

Guldlaget i Level 7 svart – Habo Gondor

Fina bilder från helgen finns på www.facebook.com/habowolley och på www.facebook.com/mikasachallenge.

Här följer korta/längre referat från alla klubbens lag på 2018 års Mikasa Challenge!

Habo Moria 

I helgen har jag coachat Marcus Gemhed, Isak Junvik, Olle Johansson och Lukas Morency. För mig, Marcus och Isak var det förövrigt 5:e året vi spelade Mikasa Challange i Örebro. Innan dess så spelade vi ett Volley 2000 mästerskap i Falköping. Så man kan ju verkligen säga att det är rutinerade fyrmannaspelare jag har fått coacha i helgen. Lördagen inleddes med en tidig match mot Södertälje Kings och viss underskattning gjorde matchen onödigt spännande. Vi vann med minsta möjliga marginal 2-0 (27-25 25-22). Andra matchen spelas mot våra kompisar från Habo. Vi spelar avsevärt bättre än vår första match och vinner med 2-0 (25-20 27-25). Gruppfinal mot Stöcke förlorar vi med 2-1 i set och vi avslutar gruppspelet med enkel seger mot Strängnäs.

Som grupptvåa väntade på söndag tidig kvartsfinal mot duktiga beachspelare från GBC som kom 3:a i B gruppen. Med vassa servar och precision i pass och anfall vinner vi ganska komfortabelt med 2-0 (25-13 25-16). I semifinalen väntar gruppsegrarna Habo Rivendell. Vi vinner matchen med 2-1 och noterbart är att båda gruppsegrarna blev utslagna i semifinalen efter att ha varit direktkvalificerade för semifinal och började alltså söndagen med sovmorgon. I finalen väntar derby mot Isak Joelsson, Axel Almfors, Filip Björkbäck och Anton Malengård som övertygande vann med 2-0 mot Stöcke. I finalen så sätter Habo Gondor ett enormt tryck i serv vilket resulterar i alltför tunga anfallslägen för Isak, Marcus och Olle. När Isak Joelsson och Axel Almfors spelar på topp är det svårt att hänga med. Att sen Filip Björkbäck och Anton Malengård spelar galet stabilt gjorde inte saken lättare! Det är bara lyfta på hatten och känna sig stolt över att våra duktiga Habo spelare slutar 1:a, 2:a, 4:a och 5:a på årets upplaga av Mikasa Challange Level 7.

Isak Junvik som i år gjorde sin sista Mikasa Challange:

  • Jag tycker att det har varit kul och lärorikt att få ta lite större ansvar och få lite mer press på sig än vad jag får i sexmanna. Och så är det ju alltid kul att få spela en större turnering.

Marcus Gemhed som även han gjorde sin sista Mikasa Challange:

  • Jag tycker att Mikasa Challange har varit ett mycket lärorika under de åren jag har varit med. Jag har både blivit bättre som människa och volleyboll spelare. Det bästa med Mikasa Challenge är att man får spela så många matcher och att man träffar kompisar för livet

/Mathias Morency

Moria

Habo Panthers

Habo Panthers med Jonathan Meuchas, Casper Tjernqvist och bröderna Hannes och Linus Holmberg har spelat L4BG. På lördagen bjöds det gruppspel med fem lag, dvs fyra matcher. Lagen från SULD och Södertelge hade inget att sätta emot våra killar, men mot Växjö och Örebro blev det rejäla fighter. Våra krigare vann båda med 2-1 och stod därmed obesegrade efter dag 1.

I L4 spelas inget slutspel utan dag 2 bjuder på ett nytt gruppspel där nya jämna grupper skapats. Således fick Panthers möta tre lag som inte förlorat ett enda set dagen innan. Det första av dessa, Kungälv, hade ingen chans mot den röda maskinen men sen tog det stopp. Mot Örebro blev det förvisso ett set till oss efter fantastiskt bra spel men mot Falkenberg som fortfarande var obesegrade blev det 0-2. Detta lag var drygt 2 år äldre än oss per spelare så vi kan ändå känna att framtiden tillhör våra små kämpar!

Detta var killarnas första Mikasa men sannolikt inte det sista!

/Mats Holmberg

Panthers

Habo Argentina

Habo Argentina bestående av Emma Olsson, Nellie Karlsson, Wilma Uppenberg och Maja Törnström skulle med facit i hand få svåraste möjliga grupp. Team Valla som man ställdes mot i första matchen var det lag som vid slutet av söndagen stod högst upp på pallen. Trots bra match från Habo blev Team Valla numret för stora. Efter snabb vinst Lindesberg stod sedan Tierp på andra sidan nät och i prispotten låg en plats i A-slutspel. Första set vinner vi och andra set går snabbt fram till en ledning med 10-5. Här kommer dock en formsvacka och hjärnspöken på samma gång och matchen glider oss ur händerna. Tierp är det lag som tillslut går hem med bronsmedaljen. Direkt från start på söndag morgonvisar tjejerna att de vill utveckla sitt spel från gårdagen och det blir tre vinster vilket innebär vinst i B-slutspelet efter upphämtning från 14-11till 14-16i turneringens sista set.

/Oscar Hult

Argentina

Habo Pluto

Habo Pluto (Lage Zethson, Nils Lalander, Noel och Elias Samuelsson) var både längd och åldersmässigt minst i L5PG men enligt de något partiska coacherna  laget som presterade spelmässigt finaste volleybollen.

Vi lyckades ta oss till A-slutspelet där det blev två tuffa och jämna matcher som tyvärr båda slutade i förlust. Ska bli riktigt kul att se de här grabbarna även nästa år, då blir de riktigt farliga!

/Johan Samuelsson

Habo Pluto

Habo Merkurius

Habo Merkurius bestod av Anna, Alma, Elsa och Hilma- ett gäng supertaggade 06-tjejer som spelade level 5 grön. Det var mycket bra spel med flera smashavslut i varje boll genom hela turneringen och även ett grymt försvar. Motståndarnas coacher öste massor av beröm över det fina spelet. Laget fick med sig en fin bronsmedalj hem efter en mycket knapp förlust i semifinal mot Habo Neptunus. Tjejerna hade toppenkul och utvecklades massor under helgen.

/Markus Erlandsson

Merkurius

Habo Saturnus

Silvergossarna i Level 5 Röd/Svart Habo Saturnus har haft en riktigt bra helg i Örebro. Adam Grip, Mario Bohman, Jonatan Liljegren och Joar Kvarnstrand har hela helgen stått för ett mycket stabilt spel och gjort mycket få misstag. Det tillsammans med bra serve och modiga anfall har varit nyckeln till helgens framgång. I den svårare Level 5-klassen gick man obesegrad genom gruppspelet med många viktiga och jämna matcher. Asad och jag (Jens P) har haft många svettiga matcher på coachbänken och även njutit av riktigt bra spel. Väl framme i semifinal lyckas vi hålla bra koncentration och även om misstagen är flera än under lördagen tar vi igen det med en riktigt vass serve. I finalen bjuder vi på många bra grejer; Joar tar dagens hårdaste försvar, Jonatan servar hur många servar som helst, Mario kämpar på alla bollar och Adam Grip spikar lagets hårdaste anfall för helgen. Trots ett bra spel så möter vi ett lag som har en extra nivå i anfall och även om vi kan mäta oss med dem i de flesta situationer så rinner de iväg från oss i korta stunder och vinner rättvist finalen. Men vi kan verkligen vara nöjda med helgen och vi har sannerligen vunnit ett silver och inte förlorat ett guld. Jag är mycket stolt över killarna. Utöver kul matcher har vi njutit av bra väder och fantastiskt sällskap i Habo Pluto och Uranus som också spelat matcher i Universitetets idrottshall. Tack för en grym helg!

/Jens Persson, Tacksam coach!

Saturnus

Habo Brasilien

Lag Habo Brasilien åkte till Örebro med ett bra genrep från U16-mästerskapen i kroppen. Stärkta av den fina 5:e platsen de knep i den svarta klassen där.

Ett starkt och stort spel resulterade i gruppseger efter 4 vinster mot lagen: Umeå, Gbc, Karlstad och Lindesberg.

I kvartsfinalen ställdes Brasilien mot ett Stöckelag. Det var en mycket tight drabbning och Stöcke hade liksom vi ett bra artilleri i serve och anfall. Matchen gick till skiljeset där vi spelade till oss ett antal matchbollar, men tyvärr lyckades vi inte knyta ihop säcken utan förlorade setet med 17-19.

Lite stukade efter den missade chansen att slåss om medaljerna så blev det i placeringsspelet en förlust mot Kronan och en avslutande vinst mot Veddige. Till slut landade vipå en 7:e plats av 18 lag i den tuffaste tjejklassen, L7 Flickor.

Som coach för laget så åker jag hem med en bra känsla och känner mig uppriktigt stolt över tjejernas insats. Med sin varierande grad av erfarenhet har de presterat otroligt mycket otroligt bra grejer på planen i helgen. Ett stort tack till Er tjejer!

Lagmedlemmar: Lisa Göthberg, Cornelia Bohman, Line Andersson och Filippa Malengård.

/Coach: Jesper ”Mårten” Malengård

Brasilien

Habo Pizza

Samuel, Olle, Ted och Theo i Habo Pizza (L6 Grönblå) spelade på lördagen 4 matcher varav 2 blev vinster och 2 förluster. Coacher var Pekka och David (U20-spelare). Ett mixat lag från Norsjö visade sig vara både för stora och för skickliga på lördagsmorgonen. (13-25, 16-25) Andra matchen blev jämn och underhållande mot Stöcke som spelade med stabilt defence och en bra inställning. Habo Pizza lyckades dock vinna i avgörande set. (25-21, 21-25, 15-11) I tredje matchen mötte vi ett samspelt Södertäljegäng som vi sett i samma konstellation flera år i rad. Habo Pizza kom aldrig in i matchen och förlorade i två raka set. (13-25, 12-25) Någonstans här tappade coach Pekka helt sin röst och då tog David över det muntliga coachandet. David som för övrigt delade med sig av många goda råd och tips till Pizzagänget under helgen! I dagens sista match mötte vi hemmalaget KFUM Örebro. Det blev en ganska komfortabel seger med 25-21, 25-15. Dag 2 väntade B-slutspel. I första matchen kämpade Habokillarna tappert men fick inte riktigt till spelet mot KFUM Umeå. Matchen slutade med förlust (21-25, 23-25). Detta var en match som vi ”borde” ha vunnit. Vi tog lärdom av Umeåförlusten när vi i matchen om 9:e-platsen åter mötte Stöckegänget. Det blev en riktig nagelbitare då båda lagen visade upp ett ”äckligt disciplinerat” spel. Habo Pizza drog till slut det längsta strået och vann med 27-25, 30-28. Båda lagen var överens om att matcherna mot varandra var de roligaste under turneringen och vi i Habo Pizza hoppas snart kunna ge Stöcke en möjlighet till revansch! Efter kämpasegern åkte killarna hem med huvudet högt och mungiporna uppe. 9:e-platsen (av 15 lag i klassen) kändes trots allt som en seger.

/Pekka Strandroth

Habo Pizza

Habo Uranus

Habo Uranus (Mustafa, Arthur, Adam och Noah) har turneringen igenom presterat fint spel. Gruppspelet var utmanande med bland annat en förlust mot totaltvåan i klassen (L5PG). Lördagen avslutades dock med en välförtjänt seger, och på söndagen spelade man stabilt utan setförlust fram till förstaplatsen i B-slutspelet.

/Paul Zethson

Uranus

Habo Neptunus

Habo Neptunus spelade L5 flickor grön, och bestod av Esther, Minea, Moa, Wilma och Saga. Gruppspelet klarades galant med glimrande spel, strålande humör och bra stöd från läktaren. Slutspelet innebar tidig söndagsmorgon och lång väg till finalen. Väl där gick spelet i baklås på grund av skador, mental trötthet och allmän otur. Vi hade iallafall en bra turneringen och fick fira med en silvermedalj.

/Stefan Liljegren

Neptunus

Habo Pumas

Pumas har spelat i tegelbruket. Första matchen förlorade vi mot Sollentuna i två set grabbarna kämpade sig in matchen men räckte in till. Därefter föredömligt dömande mot 2 engelholmslag. Vidare match mot Södertälje som vi var på väg att vända mot seger men tyvärr slutade matchen med förlust. Match efter en lunch fyllde på med energi gav resultat dagens första vinst mot engelholm efter stabilare spel av alla killarna. Fjärde matchen gick av bara farten en härlig och spännande match i tre set som slutade med vinst. Dag 2 revelj klockan 06hundra vilket man kan tro ska påverka laget negativt. Det gäller inte pumas som EVS fick vetskap om,vinst med 2-0 i set för pumas. Sedan följde en rafflande tre sets match mot ett starkt Sollentuna som fick se sig besegrade efter 16-14 i tredje. Sista matchen mot Strängnäs olidligt spännande vinst i tredje set 18-20.  En otrolig kämpar insats av Pumas under helgen.

/Daniel Sandberg

Pumas

Habo Kebab

Habo kebab bestod av de fyra grymma volleybollkillarna Albin, Isac, Viktor och Wilhelm. De tog sig an level 6 under helgen i Örebro. Tyvärr uteblev de stora framgångarna. Efter gruppspelet slutade de fyra i gruppen. Tre lag hamnade på samma poäng och man fick skilja på lagen genom seträkning där det inte räckte ända fram. Under helgen fick vi se ett lag som peppade och tipsade varandra och de satsade verkligen på varje boll.

/Mathias Eiderhed och Åsa Lingerfors

Kebab

Habo Tigers

Laget, som var en favorit i repris från förra året visade att man tagit stora steg under året. Laget bestod av Frida, Livia och Leo som spelade tillsammans även förra året samt Emma som gjorde sin första Mikasa-turnering. Fyra vinster och två förluster var ett roligt resultat, men det som var viktigast i år var att komma till spikeanfall. Laget smashade 28 gånger i första matchen över två set. Detta följdes upp resten av turneringen med riktigt många spikeanfall från hela laget. Samtliga spelare har imponerat med bra spel och bra inställning och vi längtar redan till nästa år.

/Niclas Nordström

Tigers

Habo Venus

Habo Venus var ett av lagen i klass level 5 blå som bestod av sammanlagt 24 lag. I gruppspelet spelades fyra matcher mot vardera Gislaved, Svedala, Uppsala och Falkenberg. Habo avfärdade Gislaved, Uppsala och Falkenberg i raka set, där tjejerna bjöd på allt bättre spel ju längre dagen led. Det blev en jämn och tuff match mot Svedala, som ofta lyckades få tillbaka bollen till Habos sida. Habo bjöd på fint spel, och komma ofta till anfall, men lyckades inte döda bollen tillräckligt ofta. Det räckte ändå för andraplats i gruppen och A-slutspel.

I första matchen i slutspelet ställdes laget mot kompisarna i Habo Jupiter. Här bjöds publiken på riktigt bra spel av båda lagen, där bollen i stort sett alltid avgjordes efter tre beröringar inom laget. Habo Venus lyckades vinna de två välspelade seten och gick vidare till kvartsfinal. Där ställdes vi mot Lindesberg. Lindesberg gick obesegrade genom sin grupp, och verkade på förhand vara en svår nöt att knäcka. Habo lyckades vinna första set med 25-18. I andra set kunde laget spela ut ordentligt och gjorde i princip inga misstag. Setet vanns med hela 25-9. I semifinalen väntade Degerfors. Degerfors hade fram till semin endast tappat två set på sina tidigare fem matcher och var således obesegrade. Habo fortsatte med sitt fina spel från matchen innan och vann första set med 25-15. I andra setet gick luften ur Degerfors samtidigt som Habo tuffade på och vann med hela 25-7! Detta var den absolut bästa match jag sätt tjejerna spela!

I finalen väntade Svedala, som Habo förlorat mot i gruppen. Det var en revanschsuget lag som ställde sig på banan. Tyvärr blev Svedala även denna gång för starka och lyckades vinna två tighta set mot något tröttkörda tjejer.

Sammanfattningsvis kan vi säga att tjejerna har imponerat mycket både på oss coacher, publiken och övriga lag. De har alla gjort oerhörda framsteg, och visat prov på tekniskt skicklighet, men framförallt bra lagkänsla där alla jobbar för varandra.

/Claes, Kenny och Thomas

https://youtu.be/cnj_kEh5VwM

Venus

Habo Rivendell

Lag Rivendell inledde helgen med en ganska komfortabel vinst över Göteborg BC. Nästa match stod kompisarna i lag Gandalf för motståndet, och då blev det en betydligt tuffare match. Första set förlorade vi men  i lyckades vända matchen och efter en spännande tresetsmatch stod lag Rivendell som segrare. Tredje matchen spelade vi mot Södertälje. Första set vann vi stort, och inför andra set så sa hämtade södertäljelaget kraft och bjöd på bra motstånd. Setet slutar med habovinst 26-24. Dagens sista motståndare var Västerås som besegrades ganaka enkelt. Gruppsegern var klar och semifinalplats säkrad. I semin så fici vi återigen möta ett habolag; lag Moria som drog det längsta strået. Därmed blev det spel om tredjeplatsen. Motståndare i den matchen var ett lag från Stöcke. Killarna i laget kämpade och slet men till slut så var det Stöcke som gick segrande ur match. Det blev en fjärdeplats för killarna som kämpade bra hela helgen och fick mycket beröm för sitt fina uppträdande på planen av motståndarnas coacher.

/Magnus Perhamn

Rivendell

Habo Jupiter

Här kommer en sammanfattning från Jupiters matcher i helgen !

Lördagen : Efter en lång sovmorgon börjar vi spela 11.30.

För att komma igång så leker vi igång med uppvärmning ute, ingen såg riktigt road ut men sen hittade Magnus ett 8 kantigt lusthus som blev en rolig uppvärmning, andra lag anslöt och ville också vara med 😀

Över till första matchen,1:a matchen gick bättre än förväntat,bra passningar och många avslut.Vinst i 2 raka set mot Malmö gräsklipparna.

2 :a matchen gick också bra ,2 raka set vinster mot engelholm laxen. Nu växer självförtroendet och alla provar överarm serv trots att det är ganska jämnt.

3:e matchen mot Holmsund. 1 set vinner Holmsund. Jupiter kommer tillbaks och vinner 2 set. 3:e set faller vi snöpligt men Holmsund är snäppet bättre i avslutningarna och har hårdare smashar.

4 e matchen mot Gislaved vinner vi i 2 raka ,här blir det inte så mycket motstånd.

Söndag :

Tyvärr lite tråkig lottning där vi får möta Habo Venus i första matchen. Hade varit mer roligt och rättvist att möta dem i semifinal istället. 1 a set vinner Habo Venus ganska lätt och är det bättre laget ,hårdare smashar och framförallt bättre servar.

2:a setet börjar Venus starkt och har en ledning med 19-8. Vi ger dem en riktigt bra match och kommer nästan ifatt dem,matchen slutar 25-19.

Tårarna rinner och allt roligt verkar vara över. Men sen blir det en roligt avslutning. Först ett långt uppehåll och en sakta bygga självkänsla tid.

2:a matchen. Vi ska möta Suld som otroligt nog blev utslagna trots ett mycket välspelande lag. Oddsen att vinna är små. Men Jupiter samlar alla sina krafter och blir påhejade av Habo klacken som om det vore final. Det börjar dåligt men sura miner byts ut mot positiva glada tjejer. Självförtroendet växer och vi vinner 1:a set med 25-22. 2:a set vinner vi med 25-15. En helt otrolig avslutning 😀😀

Avslutningsvis :

  • Bra passningar
  • Bra avslut
  • Bra att alla är modiga i serven

Man kan konstatera att vi i Jupiter inte tog chansen att spela ihop oss innan turneringen. Det blev den lilla marginalen som avgjorde från att placera oss bättre. Men alla är nöjda med en hedrande 9 e placering.

Tjejerna har tagit stora kliv framåt under säsongen och nästa säsong kommer bli mycket spännande!

/ Magnus Brukén

Jupiter

Habo Rohan

Habo Rohan spelade i den tuffaste klassen för killar, level 7 svart. Laget bestod av Elias Blom, Elmer Andersson, Carl Larsson och Johan Ottosson. Av dessa fyra var det bara Johan som spelat i den här klassen tidigare på Mikasa.

Under lördagen så fick vi först möta ett starkt lag från Norrland, Stöcke IF. De var alla huvudet högre än våra grabbar (förutom Carl då). Matchen blev en riktig rysare där våra grabbar förlorade första set klart för att sedan resa sig och ta hem andra set med 31-29. Även det tredje skiljesetet blev riktigt jämnt och trots att vi hade en matchboll vid 14-13 så förlorade vi till sist med 14-16.

Andra matchen gick mot blivande silvermedaljörerna i Habo Moria. Även Enna match blev riktigt jämn, men Rohan fick återigen se sig besegrade av ett bra lag.

Sedan följde två matcher mot Södertelge VBK och Strängnäs som vi vann relativt komfortabelt, även om framförallt Södertelge gav riktigt bra motstånd. Detta innebar att vi knep tredjeplatsen i gruppen och var klara för kvartsfinal.

På söndagen så blev det tidig revelj klockan 06.00 och match mot kompisarna och sedermera guldmedaljörerna Habo Gondor. Rohan visade här upp en riktig krigarinställning och tog sig efter en klar förlust i första set tillbaka och vann andra set med 26-24. I det tredje setet fick vi sedan tyvärr se oss söndersargade av lagkompisarna i Gondor.

Den avslutande matchen för helgen gick mot Göteborg BC Habaneros. De gav oss en bra fight och i första set var de bara några bollar efter. I andra set fick vi bättre tryck på dem i egen serve och då rann det iväg till seger med 2-0. Vi slutade därmed på en stark femteplats.

Elmer Andersson är född 2006 och troligen klart yngst i hela Level 7 svart klass i år. Han gör en fantastiskt stark insats och har ju hela tre år kvar i den här klassen!
Elias Blom gör debut i level 7 och växer in i spelet under helgen. De sista två matcherna gör Elias en verkligt stabil insats framförallt i serve och mottagingsspelet.
Johan Ottosson drar i helgen ett stort lass i mottagning och anfall och hittar de mest otroliga lösningarna på tuffa lägen för att vinna bollar. Bra jobbat!
Carl Larsson är ändå lagets stora hjälte i helgen. Han har ont i ett finger men tror att det ”bara” är stukat så han spelar på. Visst märktes det att han hade ont, men Calle spelade på bra ändå. Nu efter helgen visare det sig att det var mer än en stukning… Krya på dig snabbt Carl!

Laget gjorde sett över hela helgen en riktigt stark insats och pressade samtliga medaljörer i de matcher som de mötte dem i. Alla fyra kommer få vara med även nästa säsong i den här klassen. Vi ses igen på Mikasa Challenge 2019!

/Coach Jens Ottosson

Rohan

Habo Mars

Elin Meuchas (eliminerar-Elin), Nova Jangebäck (supernova) , Lara Mahmud (parrespike)och Nellie Lundell (fick inget smeknamn men räcker ut tungan varje gång hon koncentrerar sig, så hon borde verkligen fått ett😜) + coacherna Moa Morency och Noel Karlsson har under helgen utgjort lag Mars.

Vi spelade level 5 röd/svart klass och trots att tjejerna trodde de skulle spela blå klass så slutade vi på en 8:e plats utav 14 lag! Ett gäng spontana och super trevliga tjejer gjorde inte bara matcherna roliga utan även allt runtomkring. Glada coacher och spelare kramades i söndags hejdå efter en väldigt lyckad helg.

/Moa Morency och Noel Karlsson

Mars

Habo Gondor

Sist men inte minst – guldlaget i årets Level 7 svart. Habo Gondor bestod av Axel Almfors, Anton Malengård, Isak Joelsson och Filip Björkbäck. De coachades av ingen mindre än forne Mikasamästaren Filip Bratic.

Laget fick en tuff start på helgen då de mötte kompisarna i Habo Rivendell där de förlorade i skiljeset med minsta möjliga marginal 13-15. Tuff start, men sen vände det för Gondor som i tur och ordning radade upp 2-0 segrar i gruppspelet mot Västerås, Södertelge och Göteborg BC. Det blev en andraplats i gruppen och kvartsfinalplats.

Dag två så var det sedan dags att möta Habo Rohan i kvartsfinal. Det gick riktigt bra i första set, men sedan fick motståndarna upp farten och lyckades knipa andra set. I skiljesetet visade Gondor ingen pardon och plockade fram sina bästa servar.

Semifinalmotståndare var Stöcke IF som hade vunnit sin grupp på lördagen och imponerat stort. Gondor visade i den här matchen att de är riktigt bra och besegrade de duktiga Umeåborna med övertygande 2-0. I finalen väntade sedan Habo Moria och även i denna match vann Gondor med ganska bra marginal en välspelad final med 25-17, 25-19.

Tack till Filip ”guldcoach” Bratic för att du ställde upp som coach för det här gänget i helgen. Mycket uppskattat!

Ett stort grattis till fyra duktiga volleybollspelare i Habo Gondor som samtliga får vara med och spela i den här klassen även nästa år (och för Antons del i ytterligare två år)!

/Jens Ottosson

Gondor