Rekordcup med 52 deltagande lag i Habo!

Fagerhultcupen genomfördes för nionde året i rad och årets turnering blev en rekordtangering med hela 52 deltagande lag från 12 olika klubbar.

Som vanligt när det är fyrmannavolleyboll så blir det långa bolldueller och massor av glädje. Det är fantastiskt roligt att se dessa unga duktiga volleybollungdomar i full aktion. Serve, spike, block och defence i massor!

Full fart idag i Habo Sporthall

I Level 6 spelade hela 20 lag och här var det två Habolag som tog hem guld- och silvermedaljerna. Habo Kina tog hem guldet och Habo Kanada tog hem silvret. Suld 1 vann bronset. Under dagen fick vi se prov på riktigt vassa hoppservar, grymma defence på hårda anfall och flera bra block.

I Level 5 spelade 14 lag och även här var det ett Habolag som var allra vassast för dagen; Habo italien. Silvermedaljen tog Suld 3 hem och bronset vann KFUM Jönköping Comets. L5 spelades i C-hallen och i level 5 blir bollduellerna ofta både långa och underhållande. Många fina överhandsservar och smashar från lagen.  

I Level 4 deltog 17 lag och alla fick spela minst sju-åtta matcher under dagen. Detta var turneringens allra yngsta lirare. Lite trångt är det i B-hallen, men det fixade de fint. Här fick alla deltagande lag kliva upp på prispallen och ta emot guldmedaljer.

Ett stort tack till alla fantastiska spelare och ledare för en fint genomförd turnering med glatt humör mestadels. Ett stort tack även till alla föräldrar som hjälpte till med kiosk och andra sysslor under dagen – utan er hade det inte fungerat. 

Alla deltagande lag

Level 4 Level 5 Level 6
IK Ymer Suld 3 VK Bjärke
Ljungby röd Uno Röd Suld 1
Ljungby blå Team Valla Lions Suld 2
Ljungby svart Uno Vit Växjö Pegasus
Värnamo bagger Växjö Orion Växjö Cassiopeia
Värnamo smash KFUM Jönköping Comet KFUM Jönköping Supernova
KFUM Bergsgorillorna Värnamo Fingerslag KFUM Jönköping Galaxy
KFUM Pandorna Hestra Power KFUM Jönköping Rocket
Hestra Spicy Hestra Ladies Värnamo blå
Hestra Ice Habo Frankrike Floby Kings
Hestra Sharks Habo Grekland Floby United
Hestra Wings Habo Holland Hestra Chicks
Habo Argentina Habo Italien Habo Kanada
Habo Brasilien Habo Japan Habo Kina
Habo Cuba   Habo Mexiko
Habo Danmark 14 lag Habo Polen
Habo England   Habo Portugal
    Habo Spanien
    Habo Ryssland
18 lag   Habo Tyskland
     
     
    20 lag

Fagerhultcupen 2020 blev en riktigt härlig dag i Habo Sporthall!