Revansch för Habo Wolley!

Habo Wolley tog under lördagseftermiddagen sin andra raka seger då Vingåkers Volleybollklubb besegrades på hemmaplan med 1-3. Habo lyckades alltså ta revansch efter att i höstas förlorat med 3-2 mot Vingåker.

Inledningsvis ser båda lagen mycket stabila ut, men vid 6-6 börjar en hel del småmisstag dyka upp i spelet. Habo missar för många servar för att ha chans att ta igen det lilla försprång Vingåker har skaffat sig vid 16-14. Hemmalaget visar upp ett bra försvarsspel och har flyt i spelet, men två raka serveess av Giannis Madouras betyder att Habo är ikapp.  En mycket stabilt spelande Roy Powell fixar försprång 22-24 till Habo, men ett antal misstag gör att man inte lyckas avgöra setet. Trots fyra setbollar förlorar Habo setet något snöpligt med 28-26 efter att bollen av misstag spelas upp i taket.

Setförlusten verkar sporra Habo, och Jakob Molin inleder andra set med två servess. Habo spelar nu stabilt i både servemottagning och anfall. Vingåker får samtidigt stora problem med servemottagningen och tvingas improvisera fram många anfallslägen. Poängen rinner raskt iväg till 8-16 och det är tydligt att Habo lyckas med precis allt man försöker, medan Vingåker har svårt att få spelet att klaffa. Hemmalaget kommer igång bättre i slutet av setet, men Habo kan ändå relativt enkelt vinna med 16-25.

Vingåker låter sig inte nedslås av problemen i andra set, utan inleder tredje set bra. Habo är med på noterna, men vid 8-8 har Habo det svårt att få samarbetet mellan passare och anfallare att fungera som det ska. Samtidigt storspelar Dimitri Bogdanovic på andra sidan nät och tar Vingåker till ledning 17-13. Habo ser något uppgivna ut, men anfallen sitter där de ska och när Arvid Haag ensam blockar ner Bogdanovic är ställningen 24-24 och Habo är ikapp! Kampen om slutbollarna är hård, men det är det är Habo som drar det längsta strået och vinner med 24-26.

Roy Powell visar att han efter upphämtningen är taggad, och öppnar fjärde set med att, nästan ensam, ta Habo till 2-9 från servelinjen. Ledningen utökas ytterligare då Habos blockspel sitter klockrent på plats gång efter gång. Vid ställning 12-19 tar Habo sex raka poäng, varav tre är blockpoäng, och vinner med hela 12-25.

Coach Alessandros kommentarer:
– Jag tycker vi kan vara nöjda med dagens vinst! Vi spelade bra i första set, men vi hade vissa situationer som vi inte hanterade på rätt sätt. Hade vi ”tagit hand om” bollen lite bättre hade vi nog kunnat vinna det setet. Tredje set förtjänar vi nog egentligen inte att vinna. Vi spelade inte bra men Vingåker gav oss chansen att komma tillbaka in i setet och efter 24-24 var vi fokuserade nog igen för att ta hem det. Det var två jämna set och två set där vi var klart bättre än motståndarna, så jag tycker att det är ett bra resultat.

Nu har vi tre tuffa matcher mot Hylte/Halmstad, Falkenberg och Linköping före slutspelet. Vi ser fram emot dessa tuffa matcher, det kommer vara bra förberedelser för det är dessa typen av lag vi kommer möta i slutspelet.

Matchfakta: Vingåkers Volleybollklubb – Habo Wolley: 1-3 (28-26, 16-25, 24-26, 12-25)

Bäste poängplockare i Vingåkers Volleybollklubb:
Adam Bradbury – 14 poäng
Jordan Power – 13 poäng
Simon Hone – 11 poäng

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 19 poäng
Jakob Molin – 17 poäng
Linus Ekstrand – 14 poäng

 
Foto: Torbjörn Gemhed