Roadtrip till Vingåker slutade med vinst för B-laget

Under lördagen bar det iväg till Vingåker för B-laget. En av våra längre bortamatcher då det tar cirka 2 h 45 min att åka. Truppen bestod för dagen av Salim Qorbani, Asad Zahini, William Wymark, Oliver Eiderhed, Hugo Morency, Elias Carlsson, Carl Larsson och Noël Karlsson. Det var ett glatt och taggat manskap som hoppade in i bussen i Habo.

Ett par timmar senare hoppade vi ut vid Vidåkershallen i Vingåker och påbörjade våra matchförberedelser. Det är alltid väldigt kul att spela i Vingåker, de satsar hårdast i serien på sina hemmamatcher och har speaker, line-up och livestream. Det är små grejer som gör hela upplevelsen mycket roligare.

William Wymark stod för passen under matchen. Carl och Asad fanns i mitten. Elias, Salim, Oliver och Hugo spelade som spikers och Noël spelade som libero. Inför matchen hade vi som mål att höja kommunikationen på banan i alla moment, något som under inledningen på säsongen varit något vi saknat.

I första set går vi in och spelar riktigt bra, det är långa bolldueller med mycket försvar från början till slut och trots att det är jämnt i spelet lyckas vi dra ifrån och vinna 22-25. Vi lyckas också mycket bättre med kommunikationen i alla moment och det märks tydligt genom hela setet.

Andra set liknar första till en början, det är jämnt upp till 10-10 då vi plötsligt får stora problem i servemottagningen och i förlängningen anfall. Vingåker tar en stor ledning och kan enkelt ta hem setet 25-15.

Tredje set blir stenhårt och kunde slutet åt vilket håll som helst, vi ligger lite efter i slutet av setet med kommer tillbaka bra i slutet. Tyvärr drar Vingåker längsta strået och vinner 30-28 och tar ledningen 2-1 i set.

Fjärde set är vårt härliga spel tillbaka och vi kan vinna 21-25. I femte set är jag väldigt nöjd med hur vi kämpar och hur vi vågar anfalla i de avgörande lägena. Vi får utdelning och kan vinna 11-15 och matchen med 2-3.

Jag tycker att vi som lag visar en bra glöd och vi ger oss aldrig. Extra plus till Elias som leder laget och drar ett tungt lass i alla moment. Hugo var verkligen på spelhumör och var lysande på vänsterkanten. Värt att notera är att Carl Larsson gör sin första femsetare i karriären och alltid skönt med en vinst. Vi kommunicerar mycket bättre i matchen även om vi verkligen behöver jobba vidare med den delen, framförallt i transitionspelet. Det är många spelare som gör ett mycket bra jobb men Hugo väljs rättvist till matchens MVP.

Den långa resan hem blir givetvis också mycket enklare när vi kan åka hem med en vinst i baggaget. Det är ett mycket härligt gäng att vara ute på roadtrip på och det är allt från allsång till filmmusik-qiuz under hemresan.

Nästa match är 10 november hemma mot serieledarna Floby.

skrivet av Jens Persson