Robin Råkeberg förlänger med Habo Wolley

Efter två år i Habo Wolley har Robin Råkeberg bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt ytterligare två år. Den Herrljungabördige spelaren blir därmed andra spelaren att skriva på inför kommande säsong. 

Robin var när han kom till Habo ett oprövat kort i elitserien. Med målmedveten träning och stor vilja att lära sig nya saker har han etablerat sig i truppen och inför kommande säsong är förhoppningarna stora att det ska bli fler framträdanden på plan. Robin berättar själv om sina tankar:
Det känns kul att fortsätta på den här resan och jag tror verkligen på satsningen med Dardan som tränare. För egen del känns det som att det som att min resa börjar på riktigt, efter två års förberedelser. Jag ser verkligen fram emot säsongen. 

Robin är i grunden skolad till center men gick under förra året mer och mer över till vänsterspiker, vilket är tanken att han ska fortsätta vara under kommande år. Som spiker har han än så länge sin styrka i block och försvar, men förhoppningsvis kommer han göra stora framsteg även i anfall och servemottagning under säsongen. Sportchef Arvid Haag kommenterar Robins fortsatta satsning:
-Robin är precis den typen av spelare vi behöver fler av i svensk volleyboll. Villig att satsa hårt och lära sig mer, och helt orädd att ge sig på nya utmaningar. Efter två säsonger i klubben är han numera en av lagets kulturbärare. Jag tror att Robin kommer att göra stora framsteg under kommande säsong.

Fram till säsongsstart i augusti kommer Robin att satsa på beachvolleyn. Han figurerar primärt på challengertouren men har ännu ingen fast partner.

Ytterligare en pusselbit kan därmed placeras i kommande års lagbygge. Förhoppningen är att inom kort presentera ytterligare spelarförvärv.