Ruskmatch i Örkelljunga

En vardagsmatch i februari i Örkelljunga… regnigt och nollgradigt ute. Ruskigt väder ute och en likadan insats på volleybollplanen från oss – det är den kvarvarande känslan efter matchen på torsdag kväll.  

Inför matchen fanns det en förväntan i Habotruppen om att vi skulle gå in och kämpa hårt för varje boll med målet att vinna mot skåningarna ännu en gång. Tyvärr gick det inte alls som vi tänkt och vi gör istället en slät figur och förlorar matchen i tre raka set.

Det gick inte att känna igen Habo i denna match efter att laget hade vunnit tre raka matcher med 3-0. Nu blev det istället förlust med 3-0 på bortaplan och Habo var inte riktigt nära i något set att störa Örkelljunga. Vi startade matchen trevande med en hel del egna misstag och även om vi hängde med i poängprotokollet ganska länge i första set så kändes det inte som om vi riktigt fick något flyt i spelet. Erik Sundberg och Daniel Urueña gör att vi hänger med i setet poängmässigt.

Skåningarna var taggade från början till slut och de spelade även ett bra servespel och hade en stabil egen sideout i hela matchen. Tomas Wilimas och Max Peterson firade stora framgångar på sina kanter där inte Haboblocket var med på noterna för att hota. Andra setet vill vi helst lägga bakom oss så snabbt som möjligt. Här får vi inget att fungera egentligen, mer än några enstaka anfallssekvenser i form av blixtrande anfall från Daniel Urueña och Hugo Morency. I slutet av setet fick även Johan Ottosson kliva in göra debut i passarrollen.

I det tredje setet får vi till sist lite bättre press på hemmalaget i vår egen serve och under perioder av setet så känns det som om vi kanska, kanske ska äta oss in i matchen igen. Då kommer några förödande misstag i rask takt och vi tappar kontakt igen. Hugo Morency och Erik Sundberg gör flera bra handlingar i det avslutande setet, men vi räcker inte till ikväll.

Ingen spelare i Habo gör någon riktigt bra match och mot ett Örkelljunga som är på spelhumör så räcker detta givetvis inte till. Denna bortamatch får vi sätta upp på lär-kontot helt enkelt. Örkelljunga vann matchen med setsiffrorna, 25-20, 25-12 och 25-21. Både första och sista set är poängmässigt ganska jämna och det är väl ändå en sak som vi tar med oss från den här matchen att vi är med siffermässigt trots uppförsbacke spelmässigt. Får vi spelet att stämma hyfsat så är vi med.

Bästa poängplockare Habo:

Erik Sundberg​ 11p

Daniel Uruena​ 9p

Bästa poängplockare Örkelljunga:

Tomas Wilimas​ 17p

Max Petersson ​13p

Nu gäller det att laget snabbt ruskar av sig det här och taggar för nya utmaningar. Habo åker till Sollentuna idag fredag för att på lördagen möta Sollentuna som inte har tappat poäng hittills i elitserien. Det kommer att krävas att alla spelare i Habo snäpper upp sig ett steg för att kunna vinna över Sollentuna på fredag. Vi kan räkna med ett revanschsuget Habo och kanske kan det räcka hela vägen för att bryta sviten för serieledarna.

Redaktionen önskar Habolaget all lycka.