Säsongen är över för elitlaget

Habo Wolleys SM-slutspel är över efter tre raka förluster mot ett starkt Vingåker. Vingåker vann den tredje matchen i Habo sporthall med 0-3 och setsiffrorna 16-25, 17-25 och 16-25.

Habos ledarstab valde idag att vaska om en hel del i laguppställningen från föregående matcher i hopp om att kunna få ny energi i laget och till stånd en förändring efter de två inledande förlustmatcherna i kvartsfinalserien. Den unga trion Isak Joelsson (passare), Carl Larsson (center) och Hugo Morency (vänsterspiker) fick förtroende från start.

I hemmalaget så fanns det mycket vilja att komma in i matchen, men den här dagen var det inte mycket som stämde i det egna anfallsspelet. Även i bra lägen där Isak hade ordnat singelblock så lyckas gästerna ofta sno poäng. Detta skapade givetvis en hel del frustration i hemmalaget.

Vi försöker på olika sätt få press på Vingåker i serven, men inte heller det lyckas. Trots en stor vilja från alla att under matchen reboota så kommer vi aldrig på riktigt in i den här matchen. Försöket att störa Vingåkers vinnande rytm lyckades dock inte och istället kunde Vingåker göra sin bästa match i den här kvartsfinalserien.

Hatten av för Vingåker som gör en riktigt vass match anförda av en storspelande Dardan Lushtaku, men hela laget gör en stark insats under söndagen. Vi får konstatera att Habo hade tyvärr ingen chans i denna match. Redaktionen önskar Vingåker lycka till i det fortsatta slutspelet. Dardan Lushtaku och Filip Mokaleinen utsågs till lagens bästa spelare. Vi får tyvärr konstatera att slutspelet inte alls gick vår väg och vi får nu analysera vad som gick snett och börja ladda om batterierna inför nästa säsong.

Sett över säsongen som gått så kan vi ändå konstatera att vi lyckades knipa tredjeplatsen i Elitserien vilket är en stor framgång och klubbens bästa placering någonsin. Detta trots flertalet skador på viktiga spelare under säsongen, där skadorna på proffsen Matt Passalent och James Jackson sticker ut. Vi har haft fler egna produkter i elittruppen än någonsin och flera av dessa väldigt unga spelare har nu ännu ett års rutin av Elitseriespel. De sex spelare som har haft ungdomskontrakt med elitlaget har även gjort en stark säsong i division 1 södra och slutar där på en andraplats i serien, vilket bådar gott för framtiden. Vi får nu slicka såren, analysera vad vi kan utveckla till kommande år och komma tillbaka starkare till hösten. När vi fått lite perspektiv på den här säsongen så finns det en hel del ljusglimtar ändå.

  • Tack till våra tränare och särskilt till huvudtränare Andrew McWilliam som har gjort ett riktigt bra jobb med laget den här säsongen!
  • Tack till spelartruppen som bjudit publiken på bra spel, spännande matcher och stor underhållning under säsongen!
  • Tack till alla supporters som skapade en skön stämning i hallen inte minst i slutspelet. Vi känner att intresset för volleyboll växer i Habo för varje år!
  • Tack till alla ledare i Elitstaben runt laget som har jobbat hårt och verkligen har stärkt upp organisationen flera nivåer den här säsongen!
  • Tack till alla som jobbat med våra events, med datavolley och med streaming från matcherna – här har vi tagit flera kliv framåt den här säsongen!
  • Tack till alla klubbens sponsorer som gör det möjligt för oss att bedriva en elitsatsning i klubben!
  • Tack till alla ungdomar, ungdomstränare och engagerade föräldrar i klubben för er hjälp med allt som behöver fungera runt vårt elitlag!

Nu återstår en hel del ungdomstävlingar och mästerskap under våren och därefter följer en beachvolleysäsong  – sen ses vi igen till hösten för en ny Elitseriesäsong som elitstaben redan har börjat jobba inför!