Säsongens andra Div 3 sammandrag för damlaget

I helgen spelade damlaget sitt andra div 3 sammandrag för säsongen, när man på lördagsmorgonen begav sig till Ållebergshallen i Falköping för en heldag med matcher. Till sammandraget kom hela 14 damlag vilket är en positiv trend som vi får hoppas håller i sig i det västsvenska distriktet.

Dagens första match var mot Boråslaget Ymer med duktiga center-bekantingen Sandra Abrahamsson på andra sidan nätet. Habo damerna var absolut bäst ut ur startblocken och ville absolut mest i första set, varpå man lyckades vinna det med 25-23. I det andra setet kom servemottagningen inte riktigt upp till rätt nivå samtidigt som vi inte lyckas få upp riktigt lika mycket bollar i försvar, något som leder till att vi förlorar setet med 14-25. För att hinna med alla matcher under dagen så spelades endast två set i gruppspelet och därmed slutade matchen 1-1 i set.

Bra försvarsspel, servetryck och kämpaglöd från alla spelarna i första set bidrog till en av damernas bättre insatser denna säsong. En extra eloge till unga Frida Gemhed som premiärspelade sin första match med damlaget som libero, något hon gjorde riktigt bra, samt Sofia Larsson som räddade upp några riktigt tuffa försvar.

I andra matchen ställdes vi mot Falköping U. Matchen höll betydligt lägre tempo än den föregående, varpå utmaningen blev att hålla fokus uppe i vårt egna spel. Första set blev onödigt jämnt där nya ovana positioner gjorde det svårt för spelarna att hitta rytmen i spelet. Till andra set var man dock med på banan igen och man vann till slut matchen med 25-23, 25-13. Bra servar från bl.a. lagkapten Towe Sjödell och Moa Forzelius var framgångsrecept till segern.

I den sista gruppspelsmatchen ställdes vi mot Westan. Matchen vanns tämligen komfortabelt med 25-14, 25-13, där återigen bra servande och strikt försvar var framgångsfaktorer till segern. En extra eloge till unga passaren Maya Persson som visar prov på moget spel samt till Sofia Florqvist som gjorde en bra insats från en för henne ovan centerposition.

Resultatet gjorde att vi slutade tvåa i gruppen efter poängräkning, varpå vi ställdes mot Falköping B i kvartsfinalen. Det första setet blev ett jämt sådant där tyvärr Falköping stod som segrare med 23-25 efter ett bra servetryck. I det andra setet kom Habo-damerna inte riktigt upp i nivå i mottagning, vilket gjorde att vi fick det svårt i vår egen sideout. Setet slutade 21-25 och därmed förlorades även chanserna till de ädlare placeringarna. Moa Morency och Kajsa Hageberg kämpade väl i matchen, där man hade tuffa lägen att jobba med från sina passarpositioner.

De två avslutande matcherna för dagen spelades mot Alingsås och Tuve. I den första matchen vann tjejerna med 2-0 (25-21, 25-8). I den andra matchen mot Tuve gick man dock bet, efter ett något ofokuserat spel och en del problem med Tuves stundtals tunga anfall. Detta gjorde att Habo slutade på en 6e plats i helgens sammandrag.

Truppen för dagen bestod av Moa Morency, Kajsa Hageberg, Maya Persson, Sofia Larsson, Sofia Florqvist, Moa Forzelius, Towe Sjödell och Frida Gemhed.

(Nästa nyhet) »