Säsongens första seger för Habo Wolley

Habo Wolley lyckades knipa säsongens första seger i bortamatchen mot RIG Falköping. Ett bättre anfallsspel och färre misstag var nycklar till vinsten. Siffrorna skrevs till 0-3 (23-25, 20-25, 21-25).

Första set inleds med några poängs försprång för hemmalaget innan Habo kommer igång och går förbi. Vid bortaledning 11-7 tar RIG Falköping time out, men Habo fortsätter att öka på sin ledning. När försprånget är uppe fem poäng vid ställning 16-11 ser läget ljust ut för bortalaget, men då kliver Jacob Link ner för att serva och med bra servar som sätter press på Habo är RIG Falköping hastigt och mindre lustigt uppe i ledning 17-16. Setet fortsätter jämnt men ofta med en liten fördel för hemmalaget, dock vänder Habo på steken i slutet, bland annat genom två raka anfallspoäng av Chris Kalfic och kan ta hem det första setet med 25-23.

Andra set inleds jämnt innan RIG Falköping skapar sig ett par poängs försprång. I mitten av setet jobbar sig Habo ikapp, bland annat genom två blockpoäng och ett servess av Foued Belajouza. Därefter kontrollerar bortalaget händelserna och kan glida ifrån till setvinst med 25-20 via ett servess av Alexander Berggren.

I början av tredje set spelar hemmalaget bra anfallsspel och tvingar fram en Habo-time out vid ställning 9-6. Den får önskad effekt och man tar sig ikapp. Tre raka anfallspoäng av Beau Graham samt en anfallsmiss av RIG ger Habo en fempoängsledning vid 15-20 och den släpper man sedan inte utan kan ta hem matchens sista set med 25-21.

Beau Graham utsedd till bästa spelare i Habo. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham utsedd till bästa spelare i Habo.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Idag lyckas vi hålla nere våra egna misstag, framförallt i anfall, och det ger bra utdelning i denna match. En grund i det är vår mottagning som, efter en dipp mot Hylte, nu återigen presterade bra. Att vi till denna match kunde flytta ut Beau Graham till högerkanten ger oss ett riktigt lyft. Han tar många jobbiga lägen och lyckas omvandla dem till poäng, något vi har haft problem med tidigare.

Det jag är mest nöjd med idag är dock att vi fortsätter att jobba på även när vi ligger under. Tidigare har vi haft en tendens att tappa energi och tro på oss själva vid underläge, men idag jobbar vi vidare boll för boll och lyckas vända på ett par underlägen.

Ska jag framhålla några spelare idag så är det Beau Graham, som gör en mycket bra match i anfallsspelet, samt Elias Andreasson som får ta ett stort ansvar i vår mottagning och gör det riktigt bra.

Nästa match är, äntligen, på hemmaplan, den 5/12 kl. 16.00 mot Örkelljunga. Jag hoppas att ni ger oss ett stort stöd på läktarna då och bär oss fram till ännu en seger.

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 20 p
Dillon Collett, 9 p

Bästa poängplockare i RIG Falköping:
Peter Blomgren, 15 p
Jacob Link, 12 p