Säsongsavslutning för de yngre träningsgrupperna

Kommande vecka är det dags för säsongens sista träningar för de yngre träningsgrupperna i klubben, de som är födda 2009 och yngre. 

Vi avslutar som vanligt med diplomutdelning för de yngsta grupperna och en ”fika” som denna gång troligen endast kommer att bestå av en Festis pga rådande Coronaläge.

Våren 2020 kommer vi aldrig att glömma och för volleybollens del har den inneburit att alla vårens stora tävlingar, cuper och mästerskap ställdes in. Mycket tråkigt för våra barn och ungdomar såklart, men vi hoppas att det kan återgå till mer normalt tillstånd efter sommaren igen och att vi då återigen ska få uppleva matchnerven igen.

Nu är det dags att avslutas säsongen för de yngsta grupperna hur som helst. 

Avslutande träningar PF2009-2016

Följande datum är sista träningsdag/avslutning: 

 • Volleybompa PF2014-2016: lördag 4 april
 • PF2013-2014: fredag 3 april
 • PF2011-2012: torsdag 2 april
 • PF2009-2010: tisdag 31 mars

Skolvolley – säsongens sista träningar

Vi kör även säsongens sista skolvolley den här veckan:

 • Alléhallen: måndag 29 mars
 • Habo Sporthall: fredag 3 april

De äldre grupperna fortsätter träna under april

Planen är att de äldre träningsgrupperna fortsätter sin träning under april, men möjligen med något justerade träningstider framöver. Detta återkommer vi om när detta är beslutat. Givetvis kan detta komma att ändras med kort varsel om rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Volleybollförbundet ändras.

Corona – rekommendationer

För att träningen ska vara en trygg miljö för de som är friska vill vi påminna om följande:

 • Om du har sjukdomssymptom så stanna hemma från träning och lagsamlingar. Det räcker med lite ont i halsen, hosta eller förkylning för att du ska stanna hemma.
 • Märk upp vattenflaskor tydligt med namn så att ni inte tar fel. Självklart delar vi inte vattenflaska med varandra.
 • Var extra noggrann med handhygien och tvätta händerna ofta och ordentligt. Använd gärna handsprit.
 • Undvik onödig kroppskontakt så som handskakningar och peta inte heller dig själv i ansiktet. 
 • De som känner en oro för att komma behöver absolut inte komma på träningarna.

Träningar kan komma att ställas in med kort varsel om vi inte har tränare som kan vara på plats. Då meddelas detta både via sociala medier och via mail till berörd träningsgrupp. 

Se gärna inslag detta angående fortsatta träningar inom idrottsrörelsen från Folkhälsomyndigheten.

Habo Wolley följer utvecklingen av COVID-19 och håller oss uppdaterade via information från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet samt Svenska volleybollförbundet. Vi följer de rekommendationer som ges och de kan komma att ändras med kort varsel. 

Beachvolleysäsongen på gång

Vår fina beachvolleyanläggning är under utveckling och inom kort kommer vi att ha ytterligare två fina beachvolleyplaner. Det innebär att vi till sommaren har hela 8 beachvolleyplaner som vi kan använda. Så snart arbetet är klart så kommer vi kunna öppna upp för spontanspel. Vår reguljära beachvolleyträning kommer vi att vänta med lite till innan våren är här ”på riktigt”. 

Har du några frågor så hör av dig till någon av ledarna!