Säsongspremiär för damlaget

I lördags var det dags för säsongens första division 3 sammandrag i Habo för damlaget. I den inledande gruppspelsmatchen ställdes tjejerna mot Tuve. Inledningen av matchen präglas av bra servetryck och bra anfall från det unga Habolaget. En servemottagning som inte riktigt höll måttet och svårigheter i att få tag på Tuves droppbollar medförde dock att vi tappade både setet och till slut även matchen med 0-2 (22-25, 11-25). Sofia Larsson och Astrid Stanges serve och anfallsspel från vänsterkanten är värt beröm från matchen.

Dagens andra gruppspelsmatch var mot KFUM B. KFUM mönstrade ett storväxt lag, där Habo-damerna hade svårt att komma förbi KFUM-blocket i det första setet. I det andra setet spelar tjejerna bättre och man visar stundtals upp ett välkomponerat spel. När domaren blåste av matchen så var det dock KFUM som stod som segrare och detta tack vare bättre mottagning och ett imponerande blockspel. Setsiffrorna skrevs till 0-2 (10-25, 16-25). Towe Sjödell och Moa Morency gjorde bra insatser från sin vänsterkant resp. passarroll i denna match, där båda två alltid bidrar med energi och tydlighet i sina insatser på banan.

Dagens sista gruppspelsmatch var mot KFUM C. Matchen präglades av bra servespel och noggrannhet i mottaget, något som medförde att passarna Kajsa Hageberg, Moa Morency och Maya Persson kunde leverera bra pass till anfallarna. Det stabila grundspelet medförde även att centrarna Moa Forselius och Sofia Larsson fick chans att leverera från centerpositionen. Till slut vanns matchen med 2-0 (25-14, 25-15). Hela laget spelade bra i denna match, där Maya Perssons kvicka fötter och fina känsla från passarpositionen är värt en extra eloge.

Resultatet i de inledande matcherna medförde att vi fick spela om placeringarna 5-8 i sammandraget. I ”semifinalen” ställdes vi mot KFUM U där vi tog med oss det fina spelet från den sista gruppspelsmatchen. Stabilt grundspel med libero Sanna Björell och vänsterspikerna Sofia Florqvist, Astrid Stange och Towe Sjödell, hög servepress samt få misstag från samtliga spelare var nyckeln till framgång, där säsongens andra vinst bärgades med 2-0 i set (25-13. 25-19).

Foto: Bo Svensson

Foto: Bo Svensson

I den sista matchen för dagen ställdes vi mot Falköping. Före matchen var det en kamp mot trötta huvuden och kroppar efter en lång dag med spel och dömning. Tjejerna lyckades dock samla sina sista krafter och fortsatte det fina spelet från de två senaste matcherna, något som medförde vinst med 2-0 i set (25-14, 25-16) och en 5e plats som slutplacering i sammandraget. Centrarna Moa Forselius, Sofia Larsson och Kristina Isaksson förtjänar en extra eloge i denna match efter bra spel från passarna.

Sammantaget kan vi se tillbaka på en bra säsongsdebut för tjejerna, som startade med tufft motstånd och en del bekymmer i mottag och försvar. Dock avslutade vi riktigt starkt med bra spel och bra insatser från hela laget i de tre avslutande matcherna, något som lovar gott för fortsättningen.

Laget i lördags bestod av: Kajsa Hageberg, Moa Morency, Maya Persson, Sofia Florqvist, Astrid Stange, Towe Sjödell, Sofia Larsson, Moa Forselius, Kristina Isaksson samt Sanna Björell.