Sebastian Angel klar för Habo Wolley

Habo Wolley kan glädjande nog presentera Sebastian Angel som en del av elitlaget säsongen 2017/2018.  Med Sebastian i laget får man två kompetenta passare, vilket kommer skapa fler taktiska valmöjligheter under matcher såväl som höja kvalitén på träningarna avsevärt.

Sebastian, eller Angel som han vanligtvis kallas, ska efter tre säsonger i Falkenberg ta flyttlasset till Jönköping där han förutom att representera Habo Wolley även ska studera till grundlärare på JU.

Sportgruppen är mycket nöjda med värvningen:
-Unga svenska spelare är precis vad vi vill ha i Habo, så det känns mycket bra att Sebastian valt oss. En spelare som påbörjar studier här blir förhoppningsvis kvar tills de är färdiga, så även om kontraktet bara är på ett år har vi stora förhoppningar om att Angel ska representera Habo flera år framöver. Det ska bli riktigt intressant att se vad ett miljöombyte kan få för effekter på hans utveckling.

Redaktionen tar en intervju så som man gör år 2017, över Facebook messenger.

Angel börjar med att beskriva sig själv som en slitvarg med riktigt vass serve. När han ska till att beskriva sina svagheter blir det stark igenkänningsfaktor hos undertecknad, det visar sig nämligen att även Sebastian har en oerhört hög årsförbrukning av vattenflaskor till följd av att hans flaskor ständigt får fötter.

Tur att vi har ett stort lager flaskor då här i Habo då! Apropå Habo, varför har du valt att flytta hit?
-Jag tror att alla spelare i Elitserien har seriöst övervägt att gå till Habo någon gång i sin karriär. Habo är en framtidsklubb med häftig ungdomsverksamhet och ett brinnande engagemang bland tränare och andra ledare. Jag har ju även spelat med Almir Ljutovac, och hans snack om forna storhetstider i Habo gjorde ju att man blev minst sagt sugen. När det dessutom blev klart att jag skulle studera i Jönköping så kändes det helt logiskt

Vilket hedersomnämnande! Vad har du för förhoppningar inför säsongen då?
-Denna säsongen hoppas jag att vi kan bygga ihop ett gött lag som kan avspegla Habos familjeanda och ta nästa steg mot att bli ett topplag i elitserien. För att ge mitt liv lite extra guldkant hoppas jag också på att få provköra Per Åkerstedts Dodge någon gång.

Han har åkt på 8 minuter fram Habo till Jönköping, det blir något för dig att slå! Vad mer vill man veta om Sebastian Angel då?
Jag har ute en blocketannons om att jag söker boende i Jönköping som i princip håller på att bli viral, men har ändå inte prickat rätt än. Så något som kan vara roligt att veta är att jag är djur- och rökfri, gärna bor centralt i Jönköping och inte har några problem med att dela lägenhet. Då bör du dock vara en trevlig typ som ej är helt oslagbar på FIFA!

Habo Wolley vill hälsa Sebastian välkommen hit, och samtidigt tacka FVBK för en snabb lösning gällande övergången.