Seger efter fem set mot Lund

Habo vann sin första femsetare för säsongen mot Lund på hemmaplan!
 
Äntligen kom Habos första vinst i en femsetsmatch för säsongen, även om flera av oss i Habo sporthall trodde att Habo skulle vinna matchen redan i fjärde set.
 
Habo förlorade det första setet efter att haft ledningen med 24-20. I detta läge så var det det mycket bra servande av August Borna som ledde till att Lund kunde vända och vinna första set.
 
I andra set kom Robin Råkeberg in och Habo lyfte lite mer boll i försvar och spelade riktigt bra. Caleb Konrad hittade Alexander Berggren och Andreas Brink vid flera tillfällen i mitten och även om Lund hade relativt bra koll på Lars Wilmsen under inledningen av denna match så hittade Yusuke Kuroasawa hittade luckor hos Lund under hela matchen.
 
Habo körde nästan över Lund i set två och tre och hade även en relativt säker ledning i fjärde. Då när vi hade räknat hem tre poäng till Habo klev återigen August Borna in med stenhårda servar och vände på steken från 17-13 till 17-20. Lund spelade ett mycket bra försvarsspel och Martin Bergman klev fram och tog hela 8 poäng fjärde set från sin centerposition. Lund vann det fjärde setet övertygande efter denna vändning. 
 
Femte setet blev ett jämnt och tufft set där Habo hade lite mer kyla i de avgörande lägena. Habo vann den sista setet med 16-14 och bärgade därmed två viktiga poäng.
 
För Habos del är det värt att nämna att Caleb synkar med Berggren och Brink bättre och bättre. Det finns fortfarande mer att ge i blockeringsspelet, även om det var ett steg framåt ikväll. Tiger Tigenrot gjorde som alltid bra serve inhopp och tog två ess, imponerande.
 
I Habo tog Lars Wilmsen 21p och Yusuke Kuroasawa 20p och i Lund tog August Borna 28p och Martin Bergman 21p. Yusuke och August blev utnämnda till matchens lirare.