Seger för herrar B mot Gothia

Habo Wolleys B-lag i division 1 är fortsatt obesegrade på hemmaplan i höst. Under lördagen blev det seger med 3-1 i set mot gästande Göteborgslaget Gothia. Setsiffrorna skrevs till 25-20, 25-18, 24-26, 25-22. 

På lördagen var det full volleybollaktivitet i Habo Sporthall med Volleybompa på morgonen och sedan kidsvolleycupen Alfacupen fram till halv tre. Därefter snabbt skifte till seriematch i A-hallen. Gästande Gothia som coachas av Victor Alexandersson låg före matchen strax efter Habo i tabellen och vi visste att det här kunde bli en tuff match. Gothia visar sig även vara ett lagom kämpar hårt matchen igenom.

Två av B-lagets ordinarie spelare fick chansen att åka med elitlaget (Isak Sandberg och Isak Junvik) och det gjorde att Lukas Morency kallades in för att göra debut i division 1. Vår vanligtvis stabila libero Axel Almfors flyttade ut till vänsterkanten som spiker istället.

I både det första och andra setet tar vi snabbt kommandot genom bra serve som skapar en del problem för gästerna. Vår servemottagning är också på en bra nivå. Det går oväntat enkelt och vi kan glida iväg i bägge dessa set till stabila setsegrar.

I det tredje setet börjar Gothia spela upp sig och stör vårt flow genom både bättre servepress och smartare anfallsspel. Vi hamnar i underläge med flera bollar, bland annat ligger vi under med 6-11 innan vi genom en bra serveserie av Johan tar oss tillbaka till 11-11. Spelet hackar dock lite och till sist vinner Gothia trots att vi haft en matchboll i det tredje setet.

Vi startar det fjärde setet bra och rycker åt oss en ledning snabbt. Även om Gothia kämpar på så får de aldrig riktigt kontakt och vi kan vinna det fjärde setet ganska komfortabelt till sist. God stämning i hallen hela matchen och två lag som hade roligt på planen.

Riktigt roligt att se Axel Almfors som gör en bra match som spiker idag. Lukas Morency får med beröm godkänt i sin debut i laget och samspelet mellan Johan Ottosson/Carl Larsson firar även denna match triumfer gång på gång. Både Gustav Hellström och Marcus Gemhed är starka i anfallsspelet. Jonatan Widegren och Filip Björkbäck tar flera blockpoäng. Sammantaget en bra stabil match av vårt gäng!

Dagens lag: Johan Ottosson (passare), Carl Larsson (center/höger), Filip Björkbäck & Jonatan Widegren (center), Lukas Morency (libero), Axel Almfors & Marcus Gemhed (vänster) samt Gustav Hellström (höger/vänster). Coacher: Jens Persson & Jens Ottosson.

Aktuell tabell (klicka här)

Foto: Torbjörn Gemhed
Text: Jens Ottosson