Seger i andra kvarten

Habo vann andra ronden efter övertygande spel i de två första seten och ett lite jämnare tredje set. Det innebär att matchserien avgörs i Habo Sporthall på onsdag kväll!

Habo började matchen med att fullkomligt köra över Södertälje i det första setet. Setet började med att Haralds Regza blockade ned Enock Some tre gånger. Habo hade ett riktigt bra servetryck under inledningen och kunde segla ifrån och enkelt vinna det första setet. Södertälje missade även för mycket för att kunna hota Habo i inledningen och segersiffrorna skrevs till 25-14..

I det andra setet så fortsatte Habo med sitt vägvinnande spel och Filip Bratic fördelade passen bra och alla spelare gjorde poäng. Daniel Uruena glänste i mitten i det andra setet med ett antal vassa anfall och samma sak med Jonatan Angel som riktigt vass i mitten idag. Nyligen landslagsuttagna liberon Johan Skoogh visade fram en säker servemottagning och bra försvarsspel. Detta ledde till att både Jonatan Angel och Daniel Uruena både gjorde bra anfall och drog upp block så att kanterna fick lägen att avgöra. Även andra set vann Habo klart med 25-15.

Det tredje setet började Södertälje lite starkare och Enock Some började hitta lite utvägar både förbi, över och genom Habos block. I detta tredje set fick Johan Ottosson chansen att spela libero när Habo hade egen serve och gjorde det med bravur. Södertälje hade ledningen vid några tillfällen i början, men Habo gick snabbt ifatt och ledde med två till fyra bollar fram till matchbollar vid ställning 24-20. Vid dessa matchbollar så gjorde Södertälje några riktigt vassa handlingar och bollen studsade deras väg tack vare bra försvars- och blockeringsspel. De utjämnade inte bara setet utan tog sig även fram till två setbollar innan Habo vände tillbaka. Matchbollen dundrade Hugo Morency in genom en stenhård parallell hoppserve i hörnet. Det var Hugos femte serveess för kvällen. Habo kunde vinna tredje setet med 32-30 och därmed har Habo kvitterat kvartsfinalserien.

Värt att säga är att alla levererar idag och många spelare tar poäng. Som alltid är Haralds Regza och Erik Sundberg viktiga poänggörare i hemmalaget. Filip Bratic blir utsedd till Habos bäste spelare och liberon Stefan Edgren för Södertäljes bäste spelare. Habo vann matchen med 3-0, setsiffrorna 25-14, 25-15 och 32-30.

Mathias Morency om matchen:

• Våra unga spelare Hugo och Filip gör en riktigt bra match idag och Jonathan gjorde en av sina bästa matcher för säsongen.
Rent taktiskt gör vi en riktig bra match och vi har idag avsevärt bättre serve och servemottagning än förra matchen. Vi har bra statistik med endast fem missade servar och nio serveess.

Habo och Södertälje spelar den sista och avgörande kvartsfinalen på onsdag kväll kl 19.00 i Habo Sporthall. Vi ser fram emot detta!

Bästa poängplockare i Habo:

Haralds Regza​16p

Erik Sundberg​13p

Bästa poängplockare i Södertelge:

Enock Some​​21p

Sam Taylor-Smith​ 8p

5 serveess idag från Hugo Morency