Seger i division 2 mot RIG Falköping

Habo Wolleys herrar C kliver upp i tabelltopp efter hemmaseger i en välspelad match på torsdagskvällen mot RIG Falköping C. Matchen spelades i Alléhallen inför många intresserade föräldrar, syskon och klubbmedlemmar. 

I gästande RIG Falköping var bland annat Habosonen Olle Johansson med i truppen. Lagen är i samma ålder och det är många spelare som känner varandra väl i de bägge lagen. Det blev en välspelad match med många sköna bolldueller och fint volleybollspel av ungdomarna som alla är mellan 15-19 år gamla.

Habo Wolley startade matchen riktigt starkt och gav från start aldrig gästerna chansen att på allvar komma in i matchen. Lukas Morency var riktigt bra som passare och Carl Larsson visade sig från sin bästa sida. Filip Björkbäck agerade rena väggen i block och Isak Junvik rakade in poäng efter poäng. Noel Nero gjorde även han en bra insats på högerkanten. Stabilt spel av Elias Blom som libero och Elmer Andersson som även han var svårstoppad i anfall gjorde att hemmalaget kunde ta hem både första set med 25-16.

I det andra setet rycker Habo åt sig en ledning igen och de flesta i hemmatruppen kommer efterhand in på planen. Jacob Perhamn går in och vinner några bollar i anfall, Isaac Lingerfors kommer in på vänsterkanten och spelar stabilt, Alvin Almberg tar över taktpinnen som passare med den äran och Hobbe Zachlund byts in på högerkanten. När röken lagt sig står Habo som segrare i andra set med 25-20.

I det tredje setet rivstartade gästande RIG Falköping genom tuff serve och hemmalaget hamnade i underläge med 0-4 direkt. Trots bra kamp och många sköna bolldueller villa RIg inte släppa taget och behöll ledningen fram till 8-12. I det läget fick Habo grepp om spelet ie n uppställning och kunde komma tillbaka och gå om. Joar Kvarnstrand får nu också komma in i matchen och gör en bra serve följt av en superräddning i försvar.

Väl framme vid matchboll 24-21 trodde många att matchen var över, men en sideout från RIG och några tuffa servar senare så hade gästerna vänt på steken och hade setboll vid 25-24. Habo kunde dock ta sig ur även detta och till sist kunde Hobbe Zachlund banka in bollen på högerkanten till 28-26 och matchen var vunnen med 3-0.

Coacherna Mathias Morency och Per Åkerstedt var nöjda med sitt lag efter matchen.

Några ord från coach Mathias Morency:

  • Det är riktigt roligt att se hur spelskickliga våra spelare är och vilken utveckling spelarna har.
  • Härligt att se Isak Junvik gå in som vänsterspiker i det här laget och dominera på en för honom annars ovan position.
  • Att vi har en skön stämning och bra kamratskap i det här gänget känns verkligen och det är väldigt roligt att vara tillbaka som coach i den här gruppen igen.

Segern innebär att Habo Wolley C går upp i serieledning i en något haltande tabell, start före KFUM Jönköping.

Du som vill se hela matchen i efterhand kan göra det på Facebook (klicka här)